Bu çalışmada, Ege Bölgesi, çeşitli ilçelerinden toplanan kuru incir numunelerinde aflatoksin varlığını tespit etmek amacıyla, HPLC ve ELISA yöntemleri kullanılmıştır. Kuru incir numunelerinde ELISA analizi AgraQuant® 1-20 Toplam Aflatoksin test prosedürüne göre yapılmıştır. Kuru incir numunelerinde HPLC ile aflatoksin analizi AOAC 999.07 Fıstık Ezmesi, Antepfıstığı ezmesi, İncir Ezmesi ve Acı Pulbiber Tozunda Aflatoksin Belirlenmesi resmi metoduna göre Kolon Sonrası Türevlendirme ile Immunoafinite kolon Sıvı Kromatografi yöntemiyle yapılmıştır.Çalışma sonunda kuru incir numunelerinde ELISA ile ölçülen toplam aflatoksin değerleri HPLC ile elde edilen değerlerden oldukça yüksek olduğu görülmüştür. ELISA metodunun aflatoksin analizinde değişken sonuçlar vermesi, bu metodun tarama amaçlı kullanılabileceğini göstermektedir.