Yayın Türü "Image" ile 'a göz atma
Sayfa başına sonuç
Sıralama Seçenekleri
-
Öge1937 mezunları toplantısından bir fotoğraf( 1962) Bilinmiyor ; Mustafa İnan KütüphanesiYüksek Mühendis Mektebi 1937 yılı mezunlarının 25.yıldönümü toplantısından bir fotoğraf. Toplantıyı İnan tertiplemiş. Fotoğraf İTÜ Taşkışla önünde çekilmiş. İnan sağda ikinci sırada görülüyor. Aynı sırada sağdan üçüncü kişi Namık Sılay, yanındaki Şevket Arat. Ayakta ikinci sırada soldan ikinci kişi Rifat Yarar. Yarar'ın sol kol hizasındaki ikinci ismin hemen üstündeki kişi Müeyyet Berdan. Namık Sılay ve Şevket Arat, Müeyyet Berdan ile birlikte İnan'ın Yüksek Mühendis Mektebi'nden en yakın arkadaşlarıdır.
-
Öge1957-1958 ders yılı açılış töreninden fotoğraflar( 1957-11-02) Bilinmiyor ; Mustafa İnan KütüphanesiMustafa İnan'ın rektörü olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi'nin 1957-1958 ders yılı açılış merasiminden fotoğraflar. Açılış konuşmasını İnan'ın yaptığı merasime İstanbul Valisi Fahrettin Kerim Gökay da katılmış ve bir konuşma yapmıştır. Merasimin sonunda doktora mezunlarının diplomaları dağıtılmış ve Abdurrahman Ağaoğlu ödülleri takdim edilmiştir. Törenin ilerleyen dakikalarında Şemsettin Günaltay da teşrif etmişlerdir. İnan'ın açılışta yapmış olduğu konuşma için Bkz. "Mustafa İnan'ın 1957-1958 ders yılı açılış konuşması metni ve açılış töreni programı". Bu güne dair basında çıkan haberler için bkz. "İstanbul Teknik Üniversitesi 1957-1958 ders yılı açılış törenine dair 03.11.1957 tarihli basında çıkan haberler".
-
Öge1958-1959 ders yılı açılış merasimden fotoğraflar( 1958-11-03) İstanbul Fotoğraf Ajansı ; Mustafa İnan KütüphanesiMustafa İnan'ın rektörü olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi'nin 1958-1959 ders yılı açılış merasiminden fotoğraflar. Törene Belediye Reisi Kemal Aygün ve Vali Ekrem Yetkiner de katılmıştır. Açılış konuşmasını İnan'ın yaptığı merasimde, geçen yıl mezun olan öğrencilere diploma ve hediyeleri takdim edilmiştir. Merasim İTÜ Gümüşsuyu binasında, konferans salonunda gerçekleştirilmiştir. Fotoğraflarda birçok İTÜ hocası da görülüyor. Bu fotoğraflardan X 1613-8 numaralı bütün hocaların ayakta görüldüğü fotoğrafta en solda İnan, soldan üçüncü sırada Prof. İlhami Civaoğlu ve en sağda da Ord. Prof. Nami Serdaroğlu var. En üst sıranın en solunda, İnan'ın Yüksek Mühendis Mektebi'nden sınıf arkadaşı da olan Prof. Rifat Yarar var. Sağ alt çaprazındaki isim Prof. Nusret Kurkçüoğlu olabilir. Bir sonraki fotoğrafta ise ikinci sırada en sağda Ord. Prof. Salih Murat Uzdilek, yanında Ord. Prof. Emin Onat, devamında Prof. Hamdi Peynircioğlu, Prof. Mustafa Santur ve Prof. Bedri Karafakıoğlu var. En üst sırada en sağdaki isim Prof. Hans Horninger olmalı. En soldaki isim ise Prof. Sait Kuran. Fotoğraflar bir albüm halinde düzenlenmiştir. İnan'ın açılış konuşması metni için Bkz. "İnan'ın 1958-1959 ders yılı açılış konuşması metni"
-
Öge1962 yılı Mobil Bursu toplantısından fotoğraflar( 1962) Bilinmiyor ; Mustafa İnan KütüphanesiMobil Bursu vesilesiyle gerçekleşen 1962 yılı toplantısından iki fotoğraf. Sağdan beşinci isim, arkada görülen Prof. Dr. Kâzım Çeçen'dir. Yedinci isim ise Prof. Dr. Sait Kuran'dır. Diğer fotoğraf toplantı odasından çekilmiştir.
-
Öge1964 yılı Mobil Bursu toplantısından fotoğraflar( 1964) Bilinmiyor ; Mustafa İnan KütüphanesiMobil Bursu vesilesiyle gerçekleşen 1964 yılı toplantısından iki fotoğraf. İlk fotoğrafta İnan'ın yanında İTÜ'nün değerli hocalarından Prof. Dr. İlhami Civaoğlu, onun yanında Prof. Dr. Said Kuran, grubun ortasında Prof. Dr. Bedri Karafakıoğlu ve onun da yanında Prof. Dr. Kazım Çeçen görülüyor. Aynı isimler toplantı masası etrafında da görülüyor.
-
Öge23 Nisan 1929 tarihli iki fotoğraf( 1929-04-23) Bilinmiyor ; Mustafa İnan Kütüphanesiİnan'ın Adana Lisesi'nde okurken çekilmiş aynı tarihli iki fotoğrafı. Özel bir gün olması vesilesiyle bir etkinlik düzenlenmiş olabilir. İlk fotoğrafta Adana Lisesi'nin tarihi binası önünde, merdivenlerde fotoğraf çekiliyor. İnan zor seçilen bir yerde, fotoğrafın solunda ağacın altında eğilmiş olarak görülüyor. İkinci fotoğraf da belki etkinlik sonrası bir dinlence olabilir. Yanlarında plak da var. İnan, kravatlı ve beyaz gömlekli kişinin hemen arkasında seçiliyor.
-
ÖgeA. Meir (?) imzalı fotoğraflar( 0000) Bilinmiyor ; Mustafa İnan Kütüphanesiİnan, A. Meir (?) imzalı fotoğraflarda arkadaşlarıyla birlikte görülüyor.
-
ÖgeAdana Lisesi'nin bir fotoğrafı( 0000) Bilinmiyor ; Mustafa İnan KütüphanesiTarihi Adana Lisesi binasının bir fotoğrafı. İnan liseyi bu okulda okumuş ve 1931 yılında birincilikle bitirmiştir. Binanın önündeki, revaklı bölüme çıkan oval merdiven günümüzde yoktur. Bunun yerine revaklı bölümün her iki yanına yeni merdivenler eklenmiştir.
-
Öge"Adana" notu düşülmüş bir portre fotoğraf( 0000) Bilinmiyor ; Mustafa İnan Kütüphanesiİnan'a gönderilmiş bir portre fotoğraf. Fotoğraf bir yerden kesilmiş olduğu için yazılar eksik. Ancak "Sevgili" ve "Adana" kelimeleri okunabiliyor. İmza okunamamıştır. İnan'ın Adana'dan bir arkadaşı olabilir.
-
ÖgeAmerika Birleşik Devletleri'ne hareket( 1958-11-05) Bilinmiyor ; Mustafa İnan Kütüphanesiİnan'ın muhtemelen Yeşilköy Havaalanı'da çekilmiş fotoğrafları. Eşi Jale İnan ile olan fotoğrafın arkasında "U.S.A.ya hareket" yazmakta, tarih olarak da Kasım 1959 görülmektedir. İnan, The Department of State tarafından sağlanan United States Government Grant bursu ile 9 Kasım 1958 ile 7 Ocak 1959 arasında 60 günlük bir Amerika seyahati gerçekleştirmiştir. Seyahat planı itibariyle 9 Kasım 1958'de New York'a varması gereken İnan, ilkin 5 Kasım 1958'de İstanbul'dan Zürih'e gitmiştir. Buradaki fotoğrafların hangi havaalanı olduğu kesin olmamakla birlikte İstanbul Yeşilköy Havaalanı olması muhtemeldir. Ancak anlaşılacağı üzere tarih yanlış yazılmıştır. İnan Kasım 1959'da değil, Kasım 1958'de A.B.D.'ye uçmuştur. Jale İnan'ın dışında kalan ismin kim olduğu bilinmemektedir. İnan'ın Amerika seyahati ile ilgili Bkz. "Mustafa İnan'ın Amerika seyahati"
-
ÖgeArif Hikmet imzalı portre fotoğrafları( 0000) Hikmet, Arif ; Mustafa İnan KütüphanesiArif Hikmet imzalı fotoğraflar İnan'a gönderilmiş. Fotoğrafların arkasında yazan notlarda Hikmet, İnan'dan kendisini unutmamasını istiyor.
-
ÖgeAskerî kamptan fotoğraflar( 0000) Bilinmiyor ; Mustafa İnan Kütüphanesiİnan'ın okuduğu Yüksek Mühendis Mektebi yıllarında öğrenciler için tertiplenen askerliğe hazırlık talimleri ve kampları yaygın bir uygulama olmuştur. İnan'ın hem Adana Lisesi'nden, hem de Yüksek Mühendis Mektebi'nden arkadaşı olan Prof. Dr. Bedri Karafakıoğlu, Jale İnan'a yazdığı 06.06.1969 tarihli bir mektubunda (bu mektup için bkz. "Gelen mektuplar") İnan ile Pendik ve Davutpaşa kışlalarında kamp arkadaşlığı yaptıklarını belirtiyor. Aynı zamanda İnan'ın 07.10.1937 tarihli "Yüksek Askerî Ehliyetname"si de mevcuttur (bkz. "Yüksek Askerî Ehliyetname"). Buradaki fotoğraflardan birinin üzerinde Pendik yazmakla birlikte, diğer fotoğrafların neresi olduğu belli değil. Karafakıoğlu'nun sözünü ettiği kamplardan olabilir. Küçük fotoğraflarda İnan, gömlek üzerine süveteriyle görülmektedir. Büyük fotoğraftarda ise ilk fotoğrafta sol en alt sıradan üçüncü kişinin hemen üstünde gülümsüyor. İkinci fotoğrafta ise masanın solunda üçüncü sırada.
-
ÖgeAynı gün çekilmiş dört fotoğraf( 0000) Bilinmiyor ; Mustafa İnan Kütüphanesiİnan'ın beraberindekiler ile aynı gün çekilmiş dört fotoğrafı. Bir ziyaret olabilir. Fotoğraftaki kişiler bilinmemektedir. Yakalara takılmış Yüksek Mühendis Mektebi rozetleri dikkati çekiyor.
-
ÖgeBedri Karafakıoğlu'nun Jale İnan'a gönderdiği fotoğraflar( 0000) Karafakıoğlu, Bedri ; Mustafa İnan KütüphanesiProf. Dr. Bedri Karafakıoğlu'nun, Bir Bilim Adamının Romanı: Mustafa İnan'aa katkı sağlamak maksadıyla Jale İnan'a gönderdiği fotoğraflar. Karafakıoğlu'nun gönderdiği mektup için bkz. "Gelen mektuplar". Karafakıoğlu mektubunda Zürih'te, Lüzern'de ve İstanbul'da plajda ve bir gezintide çekilmiş fotoğraflardan bahsetmektedir. Plaj fotoğrafları Şile'de çekilmiş. Soldan ikinci kişi Bedri Karafakıoğlu. Yanında İnan. Oturanlardan sağdan ilk kişi Prof. Dr. Faruk Umar olabilir. Son fotoğraf Büyükada'da çekilmiş. Faruk Umar olduğu tahmin edilen kişi ayakta en solda. Soldan üçüncü isim Prof. Dr. Malik Sayar. Yanında Karafakıoğlu. Diğer isimlerin kim oldukları bilinmemekle birlikte yine İTÜ hocalarından kimseler olabilir.
-
ÖgeBerdan ailesinin İnan ailesine gönderdiği bir fotoğraf( 1955-06-06) Berdan, Müeyyet ; Mustafa İnan KütüphanesiMüeyyet ve Türkan Berdan imzalı, Mustafa ve Jale İnan çiftine gönderilmiş bir fotoğraf. Berdan ailesi, evliliklerinin 15. yılı hatırası olarak göndermiş fotoğrafı. Müeyyet Berdan, İnan'ın Yüksek Mühendis Mektebi'nden yakın arkadaşıdır.
-
ÖgeBir fotoğraf zarfı( 0000) Bilinmiyor ; Mustafa İnan KütüphanesiZürih'ten bir fotoğraf saklama zarfı
-
ÖgeBir nikâh merasiminden fotoğraf( 0000) Bilinmiyor ; Mustafa İnan Kütüphanesiİnan, bir öğrencisinin nikâhında nikâh şahidi oluyor. Fotoğraf Beyoğlu Evlendirme Dairesi'nde çekilmiş. Ne zaman çekildiği bilinmemektedir.
-
ÖgeBülent Tarcan imzalı Mustafa İnan'a gönderilmiş bir portre fotoğraf( 1936-10-15) Tarcan, Bülent ; Mustafa İnan Kütüphanesi"Aziz kardeşim Mustafa'ya" notlu ve Bülent Tarcan imzalı bir fotoğraf. Bülent Tarcan hem tıp hem de bir besteci olarak müzik alanında Türkiye'nin önemli isimlerinden biridir.
-
ÖgeBüyük Tarabya Oteli'nde bir kokteyl( 0000) Bilinmiyor ; Mustafa İnan Kütüphanesiİnan'ın Büyük Tarabya Oteli'nde katıldığı kokteylden bir fotoğraf. En solda yer alan kişi İTÜ hocalarından Prof. Dr. Nimet Özdaş olmalı.
-
ÖgeBüyükada gezisinden fotoğraflar( 1932-10-03) Bilinmiyor ; Mustafa İnan Kütüphanesiİnan'ın Büyükada gezisi sırasında Yüksek Mühendis Mektebi'nden arkadaşları ile çekilmiş fotoğrafları. İlki vapurda, ikincisi adada çekilmiş.