1958-1959 ders yılı açılış merasimden fotoğraflar

1958-11-03
İstanbul Fotoğraf Ajansı
Mustafa İnan'ın rektörü olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi'nin 1958-1959 ders yılı açılış merasiminden fotoğraflar. Törene Belediye Reisi Kemal Aygün ve Vali Ekrem Yetkiner de katılmıştır. Açılış konuşmasını İnan'ın yaptığı merasimde, geçen yıl mezun olan öğrencilere diploma ve hediyeleri takdim edilmiştir. Merasim İTÜ Gümüşsuyu binasında, konferans salonunda gerçekleştirilmiştir. Fotoğraflarda birçok İTÜ hocası da görülüyor. Bu fotoğraflardan X 1613-8 numaralı bütün hocaların ayakta görüldüğü fotoğrafta en solda İnan, soldan üçüncü sırada Prof. İlhami Civaoğlu ve en sağda da Ord. Prof. Nami Serdaroğlu var. En üst sıranın en solunda, İnan'ın Yüksek Mühendis Mektebi'nden sınıf arkadaşı da olan Prof. Rifat Yarar var. Sağ alt çaprazındaki isim Prof. Nusret Kurkçüoğlu olabilir. Bir sonraki fotoğrafta ise ikinci sırada en sağda Ord. Prof. Salih Murat Uzdilek, yanında Ord. Prof. Emin Onat, devamında Prof. Hamdi Peynircioğlu, Prof. Mustafa Santur ve Prof. Bedri Karafakıoğlu var. En üst sırada en sağdaki isim Prof. Hans Horninger olmalı. En soldaki isim ise Prof. Sait Kuran. Fotoğraflar bir albüm halinde düzenlenmiştir. İnan'ın açılış konuşması metni için Bkz. "İnan'ın 1958-1959 ders yılı açılış konuşması metni"
Hüseyin İnan tarafından bağışlanmıştır.
fotoğraflar, photographs, açılış konuşmaları, opening speeches, açılış merasimleri, opening ceremonies, Kemal Aygün, Ethem Yetkiner, Bedri Karafakıoğlu, Sait Kuran, İlhami Civaoğlu, Mustafa Santur, Salih Murat Uzdilek, Nami Serdaroğlu, Hamdi Peynircioğlu, Emin Onat, Hans Horninger, Nusret Kürkçüoğlu, Rifat Yarar
Koleksiyonlar