Cms İleri Hadron Kalorimetresi İçin Dört Anotlu Fotoçoğaltıcı Simülasyonu

dc.contributor.advisorCankoçak,Kerem
dc.contributor.authorYücel, Mete
dc.contributor.authorID435644
dc.contributor.departmentFizik Mühendisliği
dc.contributor.departmentPhysics Engineering
dc.date2012
dc.date.accessioned2012-07-05
dc.date.accessioned2015-05-13T16:09:47Z
dc.date.available2015-05-13T16:09:47Z
dc.date.issued06.07.2012
dc.descriptionTez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2012
dc.descriptionThesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 2012
dc.description.abstract2013 yılında CMS deneyi bakım çalışmaları atına girecektir. Bu esnada İleri Hadron Kalorimetresindeki(HF) foto çoğaltıcı tüpler değiştirilecektir. Bu foto çoğaltıcı tüplerin simülasyonlarının yapılması için Shower Library methodu seçilmiştir. Shower Library metodu şu andaki CMSSW versiyonları ile çalışacak şekilde güncellenmiştir. Eski ve yeni Shower Library arasındaki farkların gösterilmesi amacıyla sonuçlar hazırlanmıştır. İlk etapta yapılan değişikliklerin, eski sonuçları tekrar edip edemediği test edilmek istenmiştir. Shower Library metodu geliştirildiğinde eski foto çoğaltıcılar için hazırlanan Shower Library sonuçları alınmış ve gene eski foto çoğaltıcılar için yeni CMSSW sürümü ve yeni Shower Library kodu kullanılarak elde edilen sonuçlarla karşılaştırılmıştır. Elde edilen sonuçlarda uyum görülmüş, daha düşük bir hata ile simülasyonun yapılabilmesi için daha fazla simülasyon verisine ihtiyaç duyulduğu gösterilmiştir. Daha sonra yeni foto çoğaltıcılar için sonuçlar çıkarılmış ve eski foto çoğaltıcılar ile farkları gösterilmiştir.
dc.description.abstractCMS (Compact Muon Selonid) detector will go through a maintenance in 2013. PMTs (Photomultipliers) of the Forward Hadron Calorimeter will be changed in this period. The new PMTs quantum efficiency function is generated and placed in the CMS reconstruction software. Problems related to the new version of the software and the misconfiguration of PMT geometry is solved. Simulations of the new PMTs has been made with the Shower Library method. Shower Library is upgraded to work with the newest CMS reconstruction software versions. For comparison with the existing old Shower Library, a Shower Library has been written for the old PMTs. It is been showed that there is a good compatibility between them and existing errors are only statistical. Then a Shower Library for new PMTs created and the differences with the old PMTs were represented and explained.
dc.description.degreeYüksek Lisans
dc.description.degreeM.Sc.
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11527/1514
dc.publisherFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisherInstitute of Science and Technology
dc.rightsİTÜ tezleri telif hakkı ile korunmaktadır. Bunlar, bu kaynak üzerinden herhangi bir amaçla görüntülenebilir, ancak yazılı izin alınmadan herhangi bir biçimde yeniden oluşturulması veya dağıtılması yasaklanmıştır.
dc.rightsİTÜ theses are protected by copyright. They may be viewed from this source for any purpose, but reproduction or distribution in any format is prohibited without written permission.
dc.subjectParçacık Fiziği
dc.subjectFoto çoğaltıcı
dc.subjectShower Library
dc.subjectCMS
dc.subjectİleri Hadron Kalorimetresi
dc.subjectParticle Physics
dc.subjectPhotomultiplier
dc.subjectShower Library
dc.subjectDetector
dc.subjectCMS
dc.subjectForward Hadron Calorimeter
dc.titleCms İleri Hadron Kalorimetresi İçin Dört Anotlu Fotoçoğaltıcı Simülasyonu
dc.title.alternativeSımulatıon Of Four Anode Photomultıplıers For The Cms Forward Hadron Calorımeter
dc.typeMaster Thesis

Dosyalar

Orijinal seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Yükleniyor...
Küçük Resim
Ad:
12797.pdf
Boyut:
3.6 MB
Format:
Adobe Portable Document Format

Lisanslı seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Yükleniyor...
Küçük Resim
Ad:
license.txt
Boyut:
3.14 KB
Format:
Plain Text
Açıklama