Advısor Yardımı Ile Ford Tourneo Connect Hibrit Elektrik Dönüşümü

Barlas, Önder
Bu yüksek lisans tezi hibrid elektrik araçların yararlarını proje aracı olan Ford Tourneo Connect üzerinde, gelişmiş bir simülasyon programı olan ADVISOR vasıtasıyla göstermeye çalışmıştır. Çeşitli sürüş haritalarında konvansiyonel ve hibrid elektrik araç için bulunan ADVISOR yakıt tüketimi ve emisyon değerleri Ford-Otosan A.Ş tarafından sağlanan gerçek değerler vasıtasıyla düzeltilmiştir. Bunun yanı sıra konvansiyonel ve hibrid araç için performans ve eğim kabiliyeti ölçülmüş ve gerçek verilerle karşılaştırılmıştır.
This master’s thesis tried to demonstrate the benefits of hybrid electric vehicles based on the project vehicle Ford Tourneo Connect by using ADVISOR, a powerful hybrid electric vehicle simulation tool. The ADVISOR fuel consumption and emission results for conventional and hybrid electric Ford Tourneo Connect for different drive cycles are corrected with the help of real world data received from Ford-Otosan AŞ. Also a performance and gradeability analysis was made to compare the conventional and hybrid electric vehicle results and real world data.
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2005
Thesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 2005
Simulasyon, hibrit, elektrik, araç, yakıt, tüketim, performans, tırmanma, ADVISOR, akü, Simulation, hybrid, electric, vehicle, fuel, consumption, performance, gradeability, ADVISOR, battery