Çoklu Civatalıbağlantıların Kesme Ve Eğme Yükleri Altında İncelenmesi

dc.contributor.authorFiliz, İ. H.
dc.contributor.authorKanber, B.
dc.date.accessioned2018-01-29T12:14:20Z
dc.date.available2018-01-29T12:14:20Z
dc.date.issued2008
dc.descriptionKonferans Bildirisi -- Teorik ve Uygulamalı Mekanik Türk Milli Komitesi, 2008
dc.descriptionConference Paper -- Theoretical and Applied Mechanical Turkish National Committee, 2008
dc.description.abstractBu çalışmada, çoklu cıvatalı bağlantıların kesme ve eğme yükleri altındaki davranışları incelenmiştir. Bu amaçla, 6 cıvatalı simetrik bir bağlantı ele alınmış, kesme ve eğme yüklerine maruz bırakılmıştır. Bilinen denge denklemleri ve sonlu elemanlar metodu kullanılarak iki farklı çözüm yapılmıştır. Yapılan analitik çözümlerde cıvataların sıktığı elemanlar rijit varsayılmış ve cıvata deformasyonlarına etkisi sıfır kabul edilmiştir. Sonlu elemanlar çözümlerinde ise iki farklı çözüm yapılmıştır. Birincisinde analitik çözümlerde olduğu gibi cıvataların sıktığı tüm elemanlar rijit kabul edilmiş ve analitik çözümlerle uyumuna bakılmıştır. İkinci çözümde ise cıvatalar ve bağlanan elemanlar elastik kabul edilmiş ve önceki çözümlerle farkları araştırılmıştır. Böylece analitik çözümlerdeki rijit varsayımının sonuçlar üzerindeki etkisi gösterilmiştir. Sonlu elemanlar çözümlerinde ayrıca bağlantılardaki önyükleme etkisi araştırılmıştır.
dc.description.abstractIn this study, bolted joints are analysed under the action of shear and bending forces. For this aim, a symmetric bolted joint including six bolts is loaded by shear and bending forces. It is solved by using well-known equilibrium equations and finite element method. In the analytical solution, the members are assumed as rigid and their effects in bolt deformations are assumed to be zero. In the finite element solutions, two different solutions have been carried out. In the first one, the members are assumed rigid as in the analytical solution. The results are compared with the results obtained from analytical solution. In the second solution, connected members are considered as elastic. The results are again compared with previous results. The preload effect has also been investigated in the finite element solutions.
dc.identifier.isbn9789756315026
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11527/14920
dc.publisherTeorik ve Uygulamalı Mekanik Türk Milli Komitesi
dc.publisherTheoretical and Applied Mechanical Turkish National Committee
dc.relation.ispartofseries15. Ulusal mekanik kongresi
dc.rightsKurumsal arşive yüklenen tüm eserler telif hakkı ile korunmaktadır. Bunlar, bu kaynak üzerinden herhangi bir amaçla görüntülenebilir, ancak yazılı izin alınmadan herhangi bir biçimde yeniden oluşturulması veya dağıtılması yasaklanmıştır.
dc.rightsAll works uploaded to the institutional repository are protected by copyright. They may be viewed from this source for any purpose, but reproduction or distribution in any format is prohibited without written permission.
dc.titleÇoklu Civatalıbağlantıların Kesme Ve Eğme Yükleri Altında İncelenmesi
dc.typeConference Paper

Dosyalar

Orijinal seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Yükleniyor...
Küçük Resim
Ad:
080_filiz.pdf
Boyut:
257.94 KB
Format:
Adobe Portable Document Format

Lisanslı seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Yükleniyor...
Küçük Resim
Ad:
license.txt
Boyut:
3.16 KB
Format:
Plain Text
Açıklama