Humbaracı Ahmed Paşa, François Duscio, Mustafa İnan, İhsan Ketin

İTÜ Yayınevi
Nitelikli kurumlar, ait oldukları yeri veya içindeki insanları da yüceltir. Ancak kurumları yüceltenlerin de öncelikle çalışkan ve özverili insanlar olduğunu unutmamak gerekir. Köklü kurumlar insana, başarılı insanlar ise çalıştıkları kurumlara değer katarlar… Çünkü, insan ve kurum arasındaki böylesi bir ilişkide, kuşkusuz çok özel bir bağ vardır. Bir çeşit aile bağı… İTÜ, iki buçuk asırlık yolculuğu boyunca, başarılarıyla iz bırakan birçok insan yetiştirmiştir. Emek ve çabalarıyla İstanbul Teknik Üniversitesi’ni bugünlere taşıyan akademisyenler, bilim insanları ve öğrenciler memlekete, bilime ve insanlığa eşsiz katkılarda bulunmuşlardır. Yüzyıllar içinde İTÜ’ye değer katanlardan Humbaracı Ahmet Paşa, François Duscio, Mustafa İnan ve İhsan Ketin bu kitapta birer monografiyle ele alınmaktadır. Bu eser, sonraki daha geniş çalışmalar için de bir yol haritası özelliği taşımaktadır.
Mustafa İnan, İhsan Ketin, Humbaracı Ahmed Paşa, François Duscio, educators, eğitimciler, college teachers, yüksekokul öğretim üyeleri, biography, biyografi, statesmen, devlet görevlileri, soldiers, askerler
Koleksiyonlar