Maden Mühendisliği

Son Başvurular

Şimdi gösteriliyor 1 - 2 / 2
  • Öge
    YER 2019 : Yerbilimlerinde Öğrenci Bitirme Tasarım Projeleri Sempozyumu ve Sergisi Bildiriler Kitabı, Maslak, İstanbul, 11 Haziran 2019
    (İTÜ Maden Fakültesi, 2019) Maden Mühendisliği ; Jeoloji Mühendisliği ; Cevher Hazırlama Mühendisliği ; Jeofizik Mühendisliği ; Kuzu, Cengiz ; Tunçdemir, Hakan ; Ocakoğlu Gökaşan, Neslihan
    YER Sempozyumları, Fakültemiz Bölümleri’nden son bir yılda mezun olan öğrenciler ile tez danışmanlarının yoğun emek harcayarak ürettikleri bitirme çalışmalarının bilim camiası ile paylaşılması amacıyla her yıl Haziran ayında düzenlenmektedir. Bu yıl da bölüm başkanlıkları ve ilgili komisyonları tarafından seçilen 29 öğrencimizin posterlerini sergilediği, 5 öğrencimizin de sunum yaparak yer bilimleri camiasıyla buluştuğu sempozyum, ayrıca sektörden katılan temsilcilerle akademik şölen mahiyetinde icra edilmiştir. Bu poster ve sunumların üretildiği tezler de dahil olmak üzere, YER2019 çerçevesinde Maden Fakültesi Bölümleri’nin bitirme tezlerinden tam metinli bildiriler üretilmiş ve bu sempozyum kitabında toplanmıştır. Oldukça kapsamlı yapılan arazi ve laboratuvar çalışmalarının yanında özgün tasarım ile çözümleme yöntemleri içeren tezler ve bunların özünü yansıtan bildirilerin sayısının fazlalığı da yapılan emek yoğun çalışmaları göstermesi bakımından önemlidir. Maden Mühendisliği Bölümü 32, Cevher Hazırlama Mühendisliği Bölümü 28, Jeofizik Mühendisliği Bölümü 14 bildiriyle ve birden fazla öğrenci grubuyla oluşturulmuş takım çalışması mahiyetindeki çalışmalarıyla Jeoloji Mühendisliği Bölümü 18 ve Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Bölümü ise 5 bildiriyle sempozyuma katkı sağlamıştır.
  • Öge
    8. Uluslararası Yerbilimlerinde Öğrenci Bitirme Tasarım Projeleri Sempozyumu, İ. T. Ü. Maden Fakültesi, İstanbul, 2021
    (İTÜ, 2021-07) Maden Mühendisliği ; Cevher Hazırlama Mühendisliği ; Jeofizik Mühendisliği ; Kuzu, Cengiz ; Tunçdemir, Hakan ; Özdamar, Şenel ; Aghayeva, Marziya
    “YER2021, Yerbilimlerinde Öğrenci Bitirme Tasarım Projeleri Sempozyumu” İTÜ ve AZTU rektörlerinin de katılımıyla çevrimiçi olarak açılmış; Azer Gold, DSİ ve ETİ Bakır A.Ş.’den konuk konuşmacıların kendi alanlarıyla ilgili konularda yaptıkları ilginç sunumlarla zenginleşmiştir. Bilindiği üzere YER Sempozyumları, Fakültemiz Bölümleri ’nden son bir yılda mezun olan öğrenciler ile tez danışmanlarının yoğun emek harcayarak ürettikleri bitirme çalışmalarının bilim camiası ile paylaşılması amacıyla her yıl Haziran ayında düzenlenmektedir. Bu yıl da sempozyum Azerbaycan Teknik Üniversitesi’nden (AZTU) öğrencilerin de katılımı ile uluslararası bir mahiyet kazanmış; AZTU, fakültemiz bölüm başkanlıkları ve ilgili komisyonları tarafından seçilen 36 öğrencinin posterleri ve 6 öğrencinin de hazırladığı sunumlar çevrimiçi olarak yapılan sempozyumda yer bilimleri camiasıyla buluşmuştur. Sempozyum içeriği olarak Maden Mühendisliği Bölümü 47, Cevher Hazırlama Mühendisliği Bölümü 24, Jeofizik Mühendisliği Bölümü 19 bildiriyle ve birden fazla öğrenci grubuyla oluşturulmuş takım çalışması mahiyetindeki çalışmalarıyla Jeoloji Mühendisliği Bölümü 7, Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Bölümü 13 bildiri ve AZTU da 6 bildiri ile sempozyuma katkı sağlamıştır.