Ko-solventlerin (glukoz, fructoz ve sucroz) %0 ile 40 arasında değişen derişimlerde bovine serum albumin (BSA)’in hava-çözelti arayüzeyinde 20oC sıcaklıktaki adsorpsiyon kinetiğine etkisi incelenmiştir. Zamana bağlı yüzey gerilimindeki değişim damla şekli analizi tensiometresi kulanılanarak ölçülmüştür. Ward and Tordai’nin genel adsorpsiyon modelinin proteinin adsorpsiyonun baslangıç kısmına uygulanmasıyla elde edilen difüzyon katsayıları % 40 sukroz varlığında saf su çözeltisindeki değerinden yaklaşık 1000 kat az olarak bulunmustur. % 10 un altındaki sukroz derişimlerinde adsorpsiyon hızındaki bağıl azalışın yüksek derişimlerdekine kıyasla belirgin derecede fazla olduğu bulunmuştur. Sonuçlar çözelti vizkozitesindeki artış nedeniyle protein moleküllerinin hareketliliğinin azalması ve şeker molekülleri ile protein moleküllerinin seçici etkileşimine bağlı olarak tartışılmaktadır. Şeker moleküllerinin protein molekülerinin yüzeyinden seçici olarak uzaklaştırılmaları ile BSA moleküllerinin stabilizasyonunun sağlandığı ve bu nedenle BSA’nin hava-çözelti arayüzeyine difüzyonun azaldığı düşünülmektedir.