Polietilen Aşı Kopolimerlerinin Polietilen/kil Nanokompozitlerinin Yapısına Ve Mekanik Özelliklerine Etkisinin İncelenmesi

2008-07-10
Eriman, Bülent
Bu çalışmada, polietilenin matris, organokil ve uyumlaştırıcının katkı malzemesi olarak kullanıldığı polimer nanokompozitler (PNK) sentezlenmiştir. Öncelikle uyumlaştırıcı olarak kullanılacak aşı kopolimerleri mikrodalga yöntemi ile sentezlenmiştir. İkinci aşamada kil modifikasyonu yapılmıştır. Son olarak tek basamaklı eriyik karıştırma yöntemi kullanılarak ters yönde dönen ikiz vidalı ekstruderde PNK sentezi yapılmıştır. Karakterizasyon çalışmalarıyla uyumlaştırıcının PNK örneklerinin yapısına ve mekanik özelliklerine etkisi incelenmiştir. Sonuçlar irdelendiğinde uyumlaştırıcının PNK yapıda ve mekanik özellikle pozitif katkıda bulunduğu saptanmıştır.
In this work, polymer nanocomposites (PNC) were sythesized in which polyethylene used as matrix, organoclay and compatibilizer used as additive. At first copolymers were synthesized by microwave grafting method which were used as compatibilizer . In second step clay modification was done. For the last step PNCs were synthesized by single step melt mixing method in corotating twin screw extruder. By the characterization works the effects of the compatibilizers to the structure and mechanical properties of PNC samples were considered. When the results were investigated positive contribution of compatibilizer to the sturucture and mecjanical properties of PNCs were determined.
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2008
Thesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 2008
Organokil, uyumlaştırıcı, polimer nanokompozit., Organoclay, Compatibilizer, Polymer nanocomposite.