Takım Bazlı Süreç Yönetimi Modeli

Ulugün, Erk
Institute of Science And Technology
Bu çalışmada, süreçlere odaklanmış yalın yönetime geçişte organizasyol değişimi desteklemek amacıyla geliştirilen Süreç Yönetimi modeli ele alınmıştır. Bu güne kadar uygulanmış çeşitli faaliyet analiz teknikleri incelenerek bu teknikler değerlendirilmiş ve bir modelin sahip olması gereken özellikler belirlenmiştir. Bu noktada takım yaklaşımı incelenmiş ve bu yaklaşım Süreç Yönetimi Modeline entegre edilerek modelin organizasyonel değişim kapabilitesi güçlendirilmiştir. Model üç aşamadan oluşmaktadır : değerlendirme, analiz ve geliştirme aşamaları. Uygulamaya geçmeden önce yapılması gereken hazırlık çalışmaları değerlendirme aşamasında ele alınmıştır. Çalışmanın herhangi bir noktasında gerekebilecek analiz ve karar verme teknikleri, ilgili yerlerde tanımlanmıştır. Modelin diğer bir özelliği, geliştirilen çözümün bir “süreç yenileme” gerektirmesi durumunda yapılması gerekenleri tanımlamasıdır. Bu amaçla geliştirilen Proje Yönetimi El Kitabı, çalışmanın ekinde yer almaktadır.
In this study, the process mangement model which is developed to support the organizational change for process oriented lean management is studied. Various process analysis techniques that have been used up to now, has been assessed and the important characteristics of a unique process management model that reinforces teamwork is identified. In order to strengthen the organizational change capability of the model, teamwork approach is integrated with the process management techniques. The model has three phases : assessment, analze and improvement. The preperation works that has to be completed before the roll-out is identified and given in the study. The necessary analyse and decision taking techniques are given in the related areas. Another “uniqueness” of the model is to define the work in case of process renovation decision has given. The “Process Management Handbook” which is prepared for this purpose is attached to the study.
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1998
Thesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 1998
Takım, Süreç, Süreç Yönetimi, Sürekli Gelişim, Yalın Organizasyon, Team, Process, Process Management, Continuous Improvement, Lean Organization