Metil Metakrilat Ve Vinil Asetatın Emülsiyon Polimerizasyonu İçin Polimerik Katyonik Yüzey Aktif Maddenin Sentezlenmesi

dc.contributor.advisorŞenkal, Bahire Filiz
dc.contributor.authorYıldırım, Murat
dc.contributor.departmentPolimer Bilim ve Teknolojisi
dc.contributor.departmentPolymer Science and Technology
dc.date2008
dc.date.accessioned2008-07-02
dc.date.accessioned2015-06-16T12:13:36Z
dc.date.available2015-06-16T12:13:36Z
dc.date.issued2008-07-07
dc.descriptionTez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2008
dc.descriptionThesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 2008
dc.description.abstractEmülsiyon polimerizasyonu ticari olarak polimerlerin sentezi bakımından büyük önem taşımaktadır. Yüzey aktif maddeler gerek boya sanayinde, emülsiyon polimerleşmesinde, yapıştırıcılarda, tekstil sanayinde v.s büyük önem taşımaktadır. Yüzey aktif maddeler anyonik, katyonik, non-iyonik ve amfoterik olarak 4 gruba ayrılır. Bu çalışmada tetrametilenetilendiamin ile dibromohekzanın reaksiyonu ile katyonik polimerik yüzey aktif sentezlenmiş ve bu maddenin karakterizasyonları FT-IR ve kritik misel konsantrasyonları kondüktometrik yöntemle gerçekleştirilmiştir. Elde edilen yüzey aktif metal metakrilat ve vinil asetatın emüsiyon polimerizasyonlarında kullanılmıştır. Polimerlerin karakterizasyonları yüzey gerilim ölçümleri, reometre ve viskozimetrik ölçümler ile gerçekleştirilmiştir.
dc.description.abstractEmulsion polymerization is important to produce commercially available polymers. Surface active materials are used in painting, emulsion polymerizations, adhesives, textile industry, etc. There are three different surface active materials. They are anionic, cationic and non-ionic. In this study, a new cationic polymeric surface active agent will be synthesized with the reaction between tetramethylethlenediamine and dibromohexzane.. This material will be characterized by FT-IR spectra and critical micelle concentration by using conductometric method. This material will be used for emulsion polymerization of vinyl acetate and methylmethacrylate. Also, obtained polymers will be characterized by using surface tension and reometric measurements.
dc.description.degreeYüksek Lisans
dc.description.degreeM.Sc.
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11527/5643
dc.publisherFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisherInstitute of Science and Technology
dc.rightsİTÜ tezleri telif hakkı ile korunmaktadır. Bunlar, bu kaynak üzerinden herhangi bir amaçla görüntülenebilir, ancak yazılı izin alınmadan herhangi bir biçimde yeniden oluşturulması veya dağıtılması yasaklanmıştır.
dc.rightsİTÜ theses are protected by copyright. They may be viewed from this source for any purpose, but reproduction or distribution in any format is prohibited without written permission.
dc.subjectEmülsiyon polimerizasyonu
dc.subjectpolimerik yüzey aktif
dc.subjectpolivinil asetat
dc.subjectpolimetil metakrilat
dc.subjectEmulsion polymerization
dc.subjectPolymeric surfactant
dc.subjectPolyvinyl acetate
dc.subjectPolymethyl methacrylate
dc.titleMetil Metakrilat Ve Vinil Asetatın Emülsiyon Polimerizasyonu İçin Polimerik Katyonik Yüzey Aktif Maddenin Sentezlenmesi
dc.title.alternativeSynthesis Of Polymeric Cationic Surfactant For Emulsion Polymerization Of Methyl Methacrylate And Vinyl Acetate
dc.typeMaster Thesis

Dosyalar

Orijinal seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Yükleniyor...
Küçük Resim
Ad:
8630.pdf
Boyut:
835.79 KB
Format:
Adobe Portable Document Format

Lisanslı seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Yükleniyor...
Küçük Resim
Ad:
license.txt
Boyut:
3.16 KB
Format:
Plain Text
Açıklama