Burhaneddin Sezerar (1886-1953)

Vural, Hande
Barutçu, Burak
İTÜ Yayınevi
Burhaneddin Sezerar, Türkiye’nin elektrifikasyonunda birçok projede yer almış, birçok şehrin elektriklendirilmesinde önemli roller üstlenmiştir. 1913 senesinde Mühendis Mekteb-i Âlisi’nde elektrik muallimliği görevi ne başlamış ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin açılması ile Kuvvetli Akım (Elektrik) Kolu Elektroteknik ve Elektrik Ölçmesi Kürsüsü başkanlığı yapmıştır. Burhaneddin Sezerar Mühendis Mekteb-i Âlisi’nde vermiş olduğu derslerin yanı sıra Darülfünun’da ve Sanâyi Mektebi’nde muallimlik görevleri ile Evkaf Vekaleti elektrik mühendisliği, tenvirat ve tramvay mühendisliklerinde de bulunmuştur. Burhaneddin Sezerar’ın hayatında İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 250 yıllık geçmişinde 40 senelik bir emek, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yılında ise elektriğe kavuşturulan şehirler, fabrikalar ve mekânlar vardır. Bu eserde “Elektrikçiler”in Burhan Hocası’nın hayatı ve eserleri sizlere sunulmuştur.
electrical engineers, elektrik mühendisleri, biography, biyografi, electrical engineering, elektrik mühendisliği, Istanbul Technical University, İstanbul Teknik Üniversitesi, Burhaneddin Sezerar, educators, eğitimciler
Koleksiyonlar