Pvdf Kökenli Aşı Kopolimerler

2008-11-11
Bozok, Nergiz
Bu çalışmada, atom transfer radikal polimerizasyonu (ATRP) ve aktivatörlerin elektron transferi yolu ile oluşturulduğu (AGET-ATRP) yöntemleri kullanılarak Poli(viniliden florür) (PVDF) (makrobaşlatıcı) kökenli aşı kopolimerleri ile hidroliz reaksiyonu kullanılarak iyonik fonksyonel grup içeren monomerler sentezlenmiştir. ATRP ve AGET-ATRP koşullarında tersiyer bütil akrilat (tBA), 3-sulfo propil metakrilat, potasyum tuzu (SPMAP), 2-hidroksi etil metakrilat (HEMA), 2-hidroksi etil akrilat (HEA), vinil fosforik asit (VPA), 2-akrilomido-2-metil-1-propan sulfonik asit (AMPS), etilen glisidil metakrilat fosfat (EGMAP), glisidil metakrilat (GMA), stiren (S) ve sentezlenmiş olan 3-sulfo propil metakrilik asit trietilenamin (SAPMA-TEA) monomer olarak kullanılarak aşı kopolimerizasyonu gerçekleştirilmiştir.
In this study, graft copolymers of Poly (vinylidene fluoride) (PVDF)(macro-initiator) were synthesized by (ATRP) and activators generated by electron transfer (AGET)-ATRP and ionic functionality containing monomers was also synthesized by hydrolysis reaction. In the graft copolymerization tert-butyl acrylate (tBA), 3-sulfo propyl methacrylate, potassium salt (SPMAP), 2-hydroxy ethyl methacrylate (HEMA), 2-hydroxy-ethyl acrylate (HEA), vinyl phosphoric acid (VPA), 2-acrylamido-2-methyl-1-propane sulphonic acid (AMPS), ethylene glycdyl methacrylate phosphate (EGMAP), glycdyl methacrylate (GMA), styrene (S) and synthesized monomers such as 3-sulfo prophyl methacrylic acid three ethyleneamine (SAPMA-TEA), was used as monomers using PVDF as in the presence of different catalyst complex and reaction conditions.
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2008
Thesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 2008
ATRP, AGET-ATRP, aşı kopolimer, hidroliz, ATRP, AGET-ATRP, graft copolymer, hydrolysis