İstanbul Teknik Üniversitesi rektörleri

Malkoç, Eminalp
İTÜ Yayınevi
Kuşkusuz, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin vizyonunun oluşması ve sürdürülmesinde yönetici kadronun önemli bir yeri vardır. Bu kitap, İTÜ’nün 1944 yılında “akademi”ye dönüşmesinin ardından kurumun yönetici grupları arasında son kuşağı ifade eden rektörleri, kronolojik açıdan ise 1944 sonrasını konu almaktadır. Günümüz gençleri, üniversite öğrencileri için her biri birer rol model ve başarı örneğini temsil eden İTÜ Rektörlerinin kısa hayat hikâyeleri mümkün olduğunca özlü ve derli toplu biçimde anlatılmaya çalışılmıştır. Her biri ciltler doldurabilecek düzeydeki bu hayat hikâyelerinde, aslında bir kuruma aidiyetin, hizmet aşkının ve İTÜ’lü olmanın ne demek olduğunu da görebilmekteyiz. İTÜ’ye rektör olarak hizmet etmiş olan akademisyenlerimizin daha iyi tanınması adına ortaya çıkan bu eserin önemli bir boşluğu dolduracağını düşünüyoruz.
İstanbul Teknik Üniversitesi, Istanbul Technical University, universities and colleges, üniversiteler ve kolejler, educators, eğitimciler, biography, biyografi, school administrators, okul yöneticileri
Koleksiyonlar