Karayollarında Sıkıştırma

2009-05-13
Yumrutaş, Halil İbrahim
Bu çalışmada, karayollarında sıkıştırmanın tarihsel gelişimi hakkında bilgi verilmiş, karayolunu oluşturan altyapı ve üstyapı tabakalarının her biri, özellikleri bakımından ayrı ayrı incelenerek gerekli sıkıştırma yöntemi belirlenmiş, sıkıştırma aletleri ve bunların kullanılabilecekleri yerler hakkında bilgi verilmiş, gerekli sıkıştırmanın elde edilip edilemediğine dair kontroller sunulmuş, sıkıştırma sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar belirtilmiş ve sıkıştırmaya etki eden faktörler incelenmiştir. Ayrıca son yıllardaki teknolojik gelişmelere paralel olarak sıkıştırma aletleri ve sıkıştırma teknikleri üzerinde sağlanmış olan yenilikler hakkında da bilgilere yer verilmiştir.
In this study, information is given about the historical development of compaction in highways, the nesessary compaction method by analysing substructure and superstructure layers comprising hıghway seperately is determined, information is given about compaction equipments and the places which these can be used, controls is present about if the necessary compaction is achieved, the points which should be attended during compaction process is explained, and the factors affecting compaction is researched. Also, information is given about innovations on compaction equipments and compaction techniques in paralel with the technological developments in recent years.
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009
Thesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 2009
Sıkıştırma, Sıkıştırma Aletleri, Sıkıştırmanın Tarihçesi, Compaction, Compaction Equipments, History of Compaction