Urfa-Kısas Köyü semahlarının incelenmesi

1992
Taştan, Gülderen
Institute of Social Sciences
Bu çalışmamızda, amacımız Urfa-Kısas köyünde semahlar olup olmadığını araştırmak eğer varsa bunlar üzerinde müzikal analizlerini yapmaktır. Birinci bölümde semahlar ve Kısas köyü, ikinci bölümde ise cem törenleri anlatılmıştır, üçüncü bölümde, semah ezgileri üzerinde inceleme planı yapılmıştır.Dördüncü bölümde. Kısas semahlarının oyunları hakkında bilgi verilmektedir. Besinci bölümde ise Urfa-Kısas Köyü semahları ile diğer yörelerdeki semahlar arasındaki benzerlik ve farklar ele alınmıştır. İnceleme ve karşılaştırmalar neticesinde ulaştığımız sonuç su olmuştur. Kısas köyünde semahların varlığı tespit edilmis, Ancak bu semahların müzikal ve ritmik acıdan zengin olmadığı görülmüştür.
In this object We want to seek about that If there are Semah or not in Urfa- Kxsas village» If there are. We want to do about on those musical analyses. In first chapter. Semah and Kxsas village, in second chapter, rite's Cem has been informed. In third chapter, We have done seek plan on it, about Semah musical. In fourth chapter, about the dances of Kxsas Semah have been informed. In fifth chapter, the difference and the recamblance has been investigated between Kxsas Semah by Urfa and the others. In this result of seek, there is Semah in Kxsas vil lage. Result is, Semah's musical and ritmical are not to be rich and various.
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1992
Thesis (M.A.) -- İstanbul Technical University, Institute of Social Sciences, 1992
Müzik, Cem, Semah, Türk halk oyunları, Şanlıurfa-Kısas, Music, Cem, Semah, Turkish folk dances, Şanlıurfa-Kısas