Mustafa İnan'ın Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Eğitim Komisyonu üyeliğinin sonlanması

1960-03-25
Onar, Sıddık Sami
Narter, Fikret
Rektörlük imzası ile İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Zatişleri Müdürlüğü'nden gelen mektupta, İnan'ın yerine ABD Türkiye Eğitim Komisyonu üyeliğine Ord. Prof. Dr. Muzaffer Esat Güçhan'ın tayin edildiği belirtiliyor ve bu hususun İnan'a bildirilmesi rica ediliyor. Dönemin İstanbul Üniversitesi rektörü Ord. Prof. Dr. Sıddık Sami Onar'dır. Söz konusu durum, İstanbul Teknik Üniversitesi içinde önce İnşaat Fakültesi Dekanlığı'na, ardından da İnan'a bildiriliyor. İnan bu göreve 17.07.1959 tarihinde tayin edilmişti. Bununla ilgili mektup için bkz. "Mustafa İnan'ın Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Eğitim Komisyonu üyeliğine tayini"
Hüseyin İnan tarafından bağışlanmıştır.
yazışmalar, Sıddık Sami Onar, Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Eğitim Komisyonu, tayinler, Fulbright, Muzaffer Esat Güçhan, Fikret Narter, Salih Çetiner, correspondences, appointments, tayinler, United States Education Commission in Turkey