Huzi Makamında Bağlama Üzerinde Taksim Çeşitlemeleri

Yılgın, Necip
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Institute of Social Sciences
Bu araştırma Konservatuarın ileri seviyedeki Bağlama öğrencileri için " Huzi Makamında Bağlama Üzerinde Taksim Çeşitlemeleri" adı altında hazırlanmıştır. Eserde makamla ilgili taksime nasıl girilebileceği, nasıl geliştirilip genişletilebileceği, hangi motifler kullanılarak karara gidileceği ve nasıl bitirileceği belirlenmeyeyi çalışılmıştır. Günümüz Bağlama üstadlarının taksimleri dikkate alınarak yapılan bu çalışmada, "Huzi Makamı" açıklanmış, eldeki taksimler mukayese edilmiş ve veriler analiz edildikten sonra "Model Huzi Taksim verilmiştir.
This investigate has prepared for the conservatory result * s connecting students about "The emprovisiation of kind about Huzi Makam ' s connecting". The sign about makara how to get taksim how to get expanding and developing which motive will be using for the resulation and for the end it has tried to make clear everything. Nowaday with pay atantion to this striwes connecting master's taksim1 "Huzi Makam" has explained the taksim has compared after the da turns has made analysis "Model Huzi Taksim" has gived.
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1992
Thesis (M.A.) -- İstanbul Technical University, Institute of Social Sciences, 1992
Müzik, Bağlama, Halk müziği, Huzi makamı, Makamlar, Müzik, Müzik aletleri, Türk halk müziği, Music, Bağlama(Müzik aleti), Folk music, Huzi mode, Modes, Musical instruments, Turkish folk music