Yeraltına Gömülü Cismin Şeklinin İntegral Metot Yardımıyla Belirlenmesi

dc.contributor.advisorYapar, Ali
dc.contributor.authorAlbayrak, Umut Aziz
dc.contributor.departmentTelekomünikasyon Mühendisliği
dc.contributor.departmentTelecommunication Engineering
dc.date2008
dc.date.accessioned2008-11-02
dc.date.accessioned2015-07-13T10:34:09Z
dc.date.available2015-07-13T10:34:09Z
dc.date.issued2008-11-03
dc.descriptionTez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2008
dc.descriptionThesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 2008
dc.description.abstractBu çalışmada, yarım düzlem altına gömülü çok iyi iletken bir cismin şeklini ve yerini belirlemek için tekrarlayıcı (iteratif) bir metot kullanılacaktır. Kullanılacak bu metot, iki adımlı bir algoritmaya dayanmaktadır. Bu metotlar, iki yarı düzlem arasında ölçülmüş olan saçılan alanın analitik devamlılığı ve düzlem üzerinde bilinmeyen yansıtıcının devamlılığı olan verinin tek düzlem potansiyel temsili olur. Bu yaklaşımla iki yarı-düzlem Green fonksiyonunun zaman tüketici hesaplamaları ortadan kalkmış olur. Kolaylık açısından iki boyutlu nesneler ve TM polarizasyonlu düzlem dalgaların geldiği düşünülmüştür. Bu şekilde problem skaler bir problem halini almaktadır. Sonuçlar literatürdeki çalışmalarla karşılaştırıldığında, önerilen yöntemlerle elde edilen sonuçların mühendislik açısından yeter yakınsaklığı sağladığı gözlenmiştir.
dc.description.abstractIn this study an iterative method is applied to determine the location and shape of a perfectly conducting object buried under a half space. The method is based on a two-step algorithm which comprises the analytical continuation of the measured scattered field to the interface between two half-spaces and the single layer potential representation of this continued data on the surface of the unknown scatterer. This approach allows us to avoid the time consuming calculation of the two half-space Green’s function. For the sake of simplicity, we consider only two-dimensional (2D) objects and TM polarized plane wave incidence which enables us to reduce the problem to a scalar one. The comparison of the results with the exampes given in the literature was in a good agreement.
dc.description.degreeYüksek Lisans
dc.description.degreeM.Sc.
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11527/7732
dc.publisherFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisherInstitute of Science and Technology
dc.rightsİTÜ tezleri telif hakkı ile korunmaktadır. Bunlar, bu kaynak üzerinden herhangi bir amaçla görüntülenebilir, ancak yazılı izin alınmadan herhangi bir biçimde yeniden oluşturulması veya dağıtılması yasaklanmıştır.
dc.rightsİTÜ theses are protected by copyright. They may be viewed from this source for any purpose, but reproduction or distribution in any format is prohibited without written permission.
dc.subjectTers Saçılma
dc.subjectGömülü Cisim
dc.subjectTek Katmanlı Potansiyel
dc.subjectinverse obstacle scattering
dc.subjectburied object
dc.subjectsingle layer potential
dc.titleYeraltına Gömülü Cismin Şeklinin İntegral Metot Yardımıyla Belirlenmesi
dc.title.alternativeElectromagnetic Imaging Of Conducting Objects Buried Under A Half Spae By An Integral Equation Approach
dc.typeMaster Thesis

Dosyalar

Orijinal seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Yükleniyor...
Küçük Resim
Ad:
8943.pdf
Boyut:
465.52 KB
Format:
Adobe Portable Document Format

Lisanslı seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Yükleniyor...
Küçük Resim
Ad:
license.txt
Boyut:
3.14 KB
Format:
Plain Text
Açıklama