The Effects Of Different Information Sources On Consumer Decisions : A Comparative Study On Company And Youtuber Generated Contents

Delicik, Ecem Bilge
Institute of Social Sciences
An increasing number of people are spending more than two hours daily on social media. The ability of people to share and discuss about their thoughts and ideas, to share photos and videos with other users, has put a spotlight on social media. The appearance of electronic social media has altered customer experience as it has increased the speed of word of mouth, as well as that of business to customer interactions. Increased usage of social media and its new structure has led to change in people's attitudes and behavior. The current research examines the effects of various online information sources (YouTuber vs company) on consumer decisions. 80% of consumers prefer watching video instead of reading. By some estimates, one minute of video content is the equivalent of 1.8 million words.
Son yıllarda teknolojinin önemi giderek artmaktadır. Gelişen teknoloji ile birlikte, artan internet erişimi ve yeni iletişim kanalları, bireylerin yeni içerikler yaratmalarına, paylaşmalarına ve herhangi bir bilgiye saniyeler içerisinde ulaşmalarını sağlamıştır. Ek olarak, artan mobil teknolojiler ve sosyal medya kullanımı içerik yaratıcılar ve kullanıcılar arasındaki ilişkileri de etkilemiştir. Artan sosyal medya kullanımı ile birlikte, iletişimin dijitalleşmesi, kişisel etkileşimlerin de doğasını değiştirir. Özellikle sosyal medyanın yeni yapısı, içerik oluşturucular ve tüketiciler arasındaki güç dengesini sıfırlar. Facebook ve YouTube gibi sosyal medya platformlarında, içerik oluşturma gücü yalnızca büyük medya kuruluşlarının kontrolünde olmadığından, geleneksel medya teknolojilerinden oldukça farklıdır. Sosyal medya, herhangi bir bireyin, içerik oluşturmasına ve bu içeriğin hiçbir kontrolden geçmeden küresel ölçekte paylaşılmasına izin verir. Video paylaşım platformlarının kullanım yoğunluğu ve video içeriklerin etkisi göz önünde tutulduğunda, bu platformların tüketici tutum ve davranışlarını yönetmek için çok önemli bir role sahip oldukları görülmektedir.
Thesis (M.A) -- İstanbul Technical University, Institute of Social Sciences, Yüksek Lisans, 2018
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018
Economics, Business Administration, Ekonomi, İşletme