İlk Ve Orta Eğitimde Türk Müziği Ağırlıklı Müfredat Programı Ne Olmalıdır?

dc.contributor.advisorTorun, Mutlu
dc.contributor.authorOvalı, Atilla
dc.contributor.authorID22839
dc.contributor.departmentTürk Müziği
dc.contributor.departmentTurkish Music
dc.date.accessioned2019-03-15T11:54:54Z
dc.date.available2019-03-15T11:54:54Z
dc.date.issued1989
dc.descriptionTez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1989
dc.descriptionThesis (M.A.) -- İstanbul Technical University, Institute of Social Sciences, 1989
dc.description.abstractMüzik insan hayatının her devresinde yer almış ve toplumların meydana gelmesinde çok yapıcı bir rol oynamıştır. Her milletin bir dili olduğu gibi bir de müziği vardır ve her millet kendi müziğini yapar. Türk milletinin müziği de asır lardan beri Türk müziği ( Türk Sanat Müziği - Türk Halk Müziği ) olmuştur Osmanlı İmparatorluğunun son devirlerinde giderek varlığını kaybeden ve Cumhuriyet döneminde de tamamen ortadan kalkan Türk Müziği eğitimi, o günden bu yana yerini Batı müzi ğine bırakmıştır. Ancak son yıllarda tekrar Türk müziğine dö nüş görüşü ağırlık kazanmıştır. Milli Eğitim'in ana hedefi memleketimize ve mille timize faydalı, milli kültürün idraki içinde, "eğitilmiş insan" yetiştirmek olduğuna göre, okullarımızda neyin öğretilip, neyin öğretilmemesi konusu üzerinde durmak gerekir. Bu bir müfredat meselesidir.
dc.description.abstractIn recent years National Art is the main and most talked about and argumentive topic in our agenda. Society is beginning to realize preciate our cultura a lot more effectively even more so in the recent years. To represent our nation to the world, we must be able to represent our own creations and true colors. Work of arts even thou has come along way, it's still unknown to the large number of public. For this reason, our own government and our artistic-teachers both have important duties. This is an educational problem. To provide general widespread public must be taught arts most effectively. National educations aim shouldbe to educate people with it's cultural issues and proper means. This is a curriculum issue.
dc.description.degreeYüksek Lisans
dc.description.degreeM.A.
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11527/17914
dc.languagetur
dc.publisherSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisherInstitute of Social Sciences
dc.rightsKurumsal arşive yüklenen tüm eserler telif hakkı ile korunmaktadır. Bunlar, bu kaynak üzerinden herhangi bir amaçla görüntülenebilir, ancak yazılı izin alınmadan herhangi bir biçimde yeniden oluşturulması veya dağıtılması yasaklanmıştır.
dc.rightsAll works uploaded to the institutional repository are protected by copyright. They may be viewed from this source for any purpose, but reproduction or distribution in any format is prohibited without written permission.
dc.subjectDers programları
dc.subjectMüzik eğitimi
dc.subjectOrtaöğretim
dc.subjectTürk müziği
dc.subjectİlköğretim
dc.subjectMusic
dc.subjectCurriculum
dc.subjectMusic education
dc.subjectSecondary education
dc.subjectTurkish music
dc.subjectPrimary education
dc.titleİlk Ve Orta Eğitimde Türk Müziği Ağırlıklı Müfredat Programı Ne Olmalıdır?
dc.typeMaster Thesis

Dosyalar

Orijinal seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Yükleniyor...
Küçük Resim
Ad:
22839.pdf
Boyut:
2.33 MB
Format:
Adobe Portable Document Format

Lisanslı seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Yükleniyor...
Küçük Resim
Ad:
license.txt
Boyut:
3.16 KB
Format:
Plain Text
Açıklama