Yayın:
Modifiyeli Epoksi Akrilat Reçine Sentezi

Yükleniyor...
Küçük Resim

Kurum Yazarları

Bölüm / Program

Polimer Bilim ve Teknolojisi
Polymer Science and Technology

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

Fen Bilimleri Enstitüsü
Institute of Science and Technology

Araştırma Projeleri

Akademik Birimler

Dergi Sayısı

Özet

Bu çalışmada digilisidileter bisfenol A epoksi reçine tereftalik asit ve akrilik asitin değişen oranlarıyla reaksiyona sokuldu. Oluşan reçine üç farklı formülasyon hazırlamada kullanıldı, kaplandı ve UV ışığıyla kürlendi. Kaplamanın özellikleri spektroskopik aletlerle ölçüldü ve formülasyonların ısısal ve mekanik özellikleri incelendi.
In this study, diglycidyl ether of bisphenol A (DGEBA) epoxy resin was reacted with various amounts of terephthalic acid and acrylic acid. The formed resin was used for preparing three different formulations, coated and cured by UV light. The characterizations of coatings were performed by spectroscopic tools and the thermal and mechanical properties of the formulations were investigated.

Tanım

Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011
Thesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 2011

Dergi veya Seri

ISSN

ISBN

Haklar

İTÜ tezleri telif hakkı ile korunmaktadır. Bunlar, bu kaynak üzerinden herhangi bir amaçla görüntülenebilir, ancak yazılı izin alınmadan herhangi bir biçimde yeniden oluşturulması veya dağıtılması yasaklanmıştır.
İTÜ theses are protected by copyright. They may be viewed from this source for any purpose, but reproduction or distribution in any format is prohibited without written permission.

Anahtar Kelimeler

Modifiyeli Epoksiler, UV ile Kürleme, Kaplama, Akrilik asit, Modified Epoxies, UV Curing, Coating, Acrylic acid

Alıntı

Onay

Gözden geçir

Tamamlayıcı Bilgiler

Referans Gösteren

Related Patent

Related Goal

165
Görüntülenme
241
İndirme
Google Scholar
Scholar'da Ara ↗
Bu yayında DOI yok — Altmetric/Dimensions/PlumX/BIP! rozetleri DOI gerektirir.