Yayın:
Winkler Zeminine Oturan Viskoelastik Timoshenko Kirişlerinin Karışık Sonlu Elemanlar Yöntemiyle Kuazi-statik Analizi

Yükleniyor...
Küçük Resim

Tarih

Kurum Yazarları

Bölüm / Program

Yapı Mühendisliği
Structural Engineering

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

Fen Bilimleri Enstitüsü
Institute of Science and Technology

Araştırma Projeleri

Akademik Birimler

Dergi Sayısı

Özet

Bu çalışmada viskoelastik Timoshenko kirişlerini çözmek için bir karışık sonlu elemanlar yöntemi geliştirilmiştir. Öncelikle Timoshenko kirişine ait denklemlerden ilki olan, kuvvet dengesinden yazılan bünye denklemine Laplace dönüşümü uygulanmış, daha sonra karışık sonlu elaman yöntemiyle birinci fonksiyonel elde edilmiştir. İkinci olarak moment dengesinden elde edilen bünye denklemi çeşitli bellekli integral ifadelerinin yardımıyla yazıldıktan sonra Laplace dönüşümü uygulanarak, karışık sonlu elaman yöntemine geçilmiştir. Buradan, ikinci fonksiyonel elde edilmiş ve fonksiyoneller toplanarak tek bir denklem altında birleştirilmiştir. Fonksiyonel elde edildikten sonra yaklaşım fonksiyonları kübik olacak şekilde seçilmiş ve Mathematica programı kullanılarak eleman matrisi elde edilmiştir. Bu aşamadan sonraki işlemler Mathematica programı kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Bu program yardımıyla, farklı problemler için sistem matrisinin elde edilmesi ve sınır koşullarının uygulanmasıyla problemin çözümü mümkün hale gelmiştir.
In this study, a mixed finite element method has been developed for solving viscoelastic Timoshenko beams. Firstly, Laplace transformation has been applied to the constitutive equation written from the force balance which is the first of the equations belonging to Timoshenko beam, then the first functional has been obtained via mixed finite element method. Secondly, after writing the constitutive equation obtained from the moment balance by the help of various hereditary integral expressions, it has been passed to the mixed finite element method by application of Laplace transformation. From this point, the second functional has been determined and combined under one equation by collection of all functionals. After obtaining the functional, approaching functions have been selected cubic and via Mathematica program, the element matrix has been determined. Processes after this step have been performed by Mathematica program. By the help of this program, obtaining system matrixes for different problems and applying boundary conditions has been made available.

Tanım

Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2005
Thesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 2005

Dergi veya Seri

ISSN

ISBN

Haklar

İTÜ tezleri telif hakkı ile korunmaktadır. Bunlar, bu kaynak üzerinden herhangi bir amaçla görüntülenebilir, ancak yazılı izin alınmadan herhangi bir biçimde yeniden oluşturulması veya dağıtılması yasaklanmıştır.
İTÜ theses are protected by copyright. They may be viewed from this source for any purpose, but reproduction or distribution in any format is prohibited without written permission.

Anahtar Kelimeler

Viskoelastisite, Timoshenko kirişi, Karışık Sonlu Eleman Yöntemi, Winkler zemini, Viscoelasticity, Timoshenko Beam, Mixed Finite Elements, Winkler foundation

Alıntı

Onay

Gözden geçir

Tamamlayıcı Bilgiler

Referans Gösteren

Related Patent

Related Goal

20
Görüntülenme
166
İndirme
Google Scholar
Scholar'da Ara ↗
Bu yayında DOI yok — Altmetric/Dimensions/PlumX/BIP! rozetleri DOI gerektirir.