Yayın: Bir Konfeksiyon Fabrikasında Bilgisayar Tabanlı Otomasyon Uygulaması
Yükleniyor...
Dosyalar
Tarih
Yazarlar
Danışman
Bölüm / Program
Endüstri Mühendisliği
Industrial Engineering
Industrial Engineering
Dergi Başlığı
Dergi ISSN
Cilt Başlığı
Yayıncı
Fen Bilimleri Enstitüsü
Institute of Science and Technology
Institute of Science and Technology
Türü
Özet
Tekstil sektöründe yapılmış bulunan bir kaç yazılım arasında Windows ortamında çalışan tek bir program yoktur. Yapılan bu programlar ise ihtiyaçları tam olarak karşılayamamaktadır. Hepsi sınırlandırılmış veri yapılarına sahiptir. Yapılan çalışma sonunda, tasarlandığı ortamın bütün özelliklerinden faydalanan ve ihtiyaçları tam olarak karşılayabilen bir program meydana çıkmıştır. işletme içinde yapılan sistem analizi sonucu işletmenin çalışma yöntemi hataları ve eksikleri tespit edilmiştir. Çalışma donanım, yazılım ve eğitim olarak üç aşamada gerçekleştirilmiştir. Bütün bu aşamalar birbirini destekleyici ve tamamlayıcıdır. Sonuç olarak işletmeye komple bir çözüm sunulmuştur.Program imalatın sipariş aşamasından sevkiyata kadar olan bütün aşamalarını kapsar; Malzeme tanımı, model oluşturma, adet takip, atölye takip, sipariş ve stok takip. Ayrıca arşivleme ve detaylı raporlama özellikleri ile işletmede daha önce mümkün olmayan bir kontrol olanağı getirmiştir. Kullanım kolaylığı ve Türkçe menüler ile program sektördeki en önemli eksiklerden birini de kapamıştır.
Tanım
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1996
Thesis (M.Sc. ) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 1996
Thesis (M.Sc. ) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 1996
Dergi veya Seri
ISSN
ISBN
Haklar
Kurumsal arşive yüklenen tüm eserler telif hakkı ile korunmaktadır. Bunlar, bu kaynak üzerinden herhangi bir amaçla görüntülenebilir, ancak yazılı izin alınmadan herhangi bir biçimde yeniden oluşturulması veya dağıtılması yasaklanmıştır.
All works uploaded to the institutional repository are protected by copyright. They may be viewed from this source for any purpose, but reproduction or distribution in any format is prohibited without written permission.
All works uploaded to the institutional repository are protected by copyright. They may be viewed from this source for any purpose, but reproduction or distribution in any format is prohibited without written permission.
Anahtar Kelimeler
Fabrikalar; Hazır giyim; Otomasyon, Factories ;Ready made clothing ;Automation
Alıntı
Onay
Gözden geçir
Tamamlayıcı Bilgiler
Referans Gösteren
36
Görüntülenme
68
İndirme
Google Scholar
Scholar'da Ara ↗ Bu yayında DOI yok — Altmetric/Dimensions/PlumX/BIP! rozetleri DOI gerektirir.