Yayın:
Gemilerden Kaynaklanan Egzoz Yayılımları Ve Dağılım Modellemesi

Yükleniyor...
Küçük Resim

Tarih

Kurum Yazarları

Bölüm / Program

Deniz Ulaştırma Mühendisliği
Maritime Transportation Engineering

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

Fen Bilimleri Enstitüsü
Institute of Science and Technology

Araştırma Projeleri

Akademik Birimler

Dergi Sayısı

Özet

Bu çalısmada, hava kirliliği, kirliliğe sebep olan etkenler, kirletici kaynaklar, kirleticilerin çesitleri ve çevre ve sağlık açısından etkileri, kirleticilerin dağılımında etkili olan meteorolojik etkenler, dağılımda kullanılan modeller üzerinde genel olarak durulmustur. Sektör bazında ise, gemilerden çıkan ve hava kirliliğine sebep olan baca gazları, bu gazların gemi makinelerinde nasıl olustuğu, hangi manevra kosullarında ne kadar meydana geldiği arastırılmıstır. Marmara Bölgesinde önemli tasıma hacmine sahip olan Ambarlı Liman Tesisleri uygulama bölgesi olarak seçilmis, bir hafta süreyle limana uğrayan ve pilot alan tüm gemilerden çıkan kirleticilerin miktarı belirlenmis, 01-07 Mayıs 2006 tarihleri arasındaki meteorolojik veriler ısığında, liman bölgesindeki manevra ve trafik durumu da göz önünde bulundurularak yapılan kabullenmelerle kirleticilerin dağılımı seçilen uygun bir modelle tahmin edilmeye çalısılmıstır.
In that study, it is generally mentioned about the air pollution,factors of air pollution,pollutant sources,the kinds of pollutants and its effects on environment and health,meteorological factors which are effective on the dispersion of pollutants and the models which used in dispersion. In the case of sector,funnel smoke which comes from ships,how this smoke is formed in the machines of ships and up to what extent it occured in maneuver conditions is investigated. Ambarlı Port, which has an important transportation volume is chosen as an application region,the amounts of the pollutants which disperse from the ships that come to the port for one week and the pollutants from all the ships in the pilot field are determined. In the lights of meteorological data between the dates 01-07 of May 2006, the dispersion of the pollutants are tried to estimate in accordance with a model by considering the maneuver and traffic conditions in the port region.

Tanım

Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006
Thesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 2006

Dergi veya Seri

ISSN

ISBN

Haklar

İTÜ tezleri telif hakkı ile korunmaktadır. Bunlar, bu kaynak üzerinden herhangi bir amaçla görüntülenebilir, ancak yazılı izin alınmadan herhangi bir biçimde yeniden oluşturulması veya dağıtılması yasaklanmıştır.
İTÜ theses are protected by copyright. They may be viewed from this source for any purpose, but reproduction or distribution in any format is prohibited without written permission.

Anahtar Kelimeler

Gemi, Egzoz, Yayılım, Dağılım, Hava Kirliliği, Ship, Exhaust, Emission, Dispersion, Air Pollution

Alıntı

Onay

Gözden geçir

Tamamlayıcı Bilgiler

Referans Gösteren

Related Patent

Related Goal

44
Görüntülenme
92
İndirme
Google Scholar
Scholar'da Ara ↗
Bu yayında DOI yok — Altmetric/Dimensions/PlumX/BIP! rozetleri DOI gerektirir.