Elektrik Elektronik Fakültesi- Tarihçe

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
  • Öge
    İ.T.Ü. Elektrik-Elektronik Fakültelerinin seksen yılı: 1934-2014
    (İstanbul Teknik Üniversitesi, 2014) İstanbul Teknik Üniversitesi ; Elektrik Elektronik Fakültesi ; Bir, Atilla ; Türkay, Belgin Emre ; Kuntman, Hakan ; Gören Sümer, Leyla ; Şeker, S. Serhat ; Aksu, Suat ; Çalkıvik, Suha ; Erman, Canan
    Bugün, Türkiye’deki elektrik, elektro-mekanik ve elektronik endüstrisinin temelleri büyük ölçüde fakültemizin katkıları ile atılmış ve geliştirilmiştir. Fakültemiz endüstriyel alana yaptığı katkıların yanısıra, ülkemizin diğer önemli yüksek öğrenim kurumları olan ODTÜ ve Boğaziçi Üniversite’lerinde, Elektrik Mühendisliği Bölümleri’nin gelişiminde de lokomotif bir rol almıştır. Bu bakımdan fakültemizin geçmiş 80 yılı, Türkiye’nin elektrik-elektronik mühendisliği alanındaki her sektöre damgasını vurmuş, ülkemizin ve üniversitemizin en önemli kurumudur.