FBE- Malzeme Mühendisliği Lisansüstü Programı
Bu topluluk için Kalıcı Uri
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Ana Bilim Dalı altında bir lisansüstü programı olup, sadece yüksek lisans düzeyinde eğitim vermektedir.
Gözat
Konu "ABET" ile FBE- Malzeme Mühendisliği Lisansüstü Programı'a göz atma
Sayfa başına sonuç
Sıralama Seçenekleri
-
ÖgeMühendislik Eğitiminde Toplam Kalite Yönetimi Ve Metalurji Ve Malzme Mühendisliği Bölümündeki Abet Uygulamaları(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010-07-02) Artugal, Seda Meltem ; Taptık, Yılmaz ; Malzeme Mühendisliği YL. ; Materials Engineering MSc.Bu çalışmada, mühendisliğin tanımı mühendislik eğitimin önemi ve uygulanabilirliği üzerinde durulmuş ve bir eğitim sisteminin en iyi şekilde yürütülebilmesi için gerekli adımlar tetkik edilerek sıralanmıştır. Mühendislik eğitiminde göz önünde bulundurulması gereken en önemli hususlar belirlenmiş, ülkemizdeki mühendislik eğitiminin durumu, eğitim kalitesi ve eğitimde karşılaşılan problemler detaylı olarak incelenmiştir. Eğitim kalitesini artırmak için yapılacak işler ve alınacak tedbirler birer öneri niteliğinde sunulmuş ve sonuçlar belirlenmiştir. Uygulama odağı olarak İTU Metalurji ve Malzeme Bölüm’ü seçilerek bölümde son yıllarda uygulanan akreditasyon çalışmaları çalışma kapsamında irdelenmiştir. Çalışmanın uygulama kısmanda İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği mezunlarına anket yapılmıştır. Anketin genel amacı toplam kalite ilkeleri doğrultusunda ABET mühendis kriterlerini kurum öğrencilerin istekleri ve günümü iş koşullarına uygunluğunun incelenmesi, öğrencilen belirlenen kriteler çerçevesnde değerlendirilmesi, öğrencilerin istek ve beklentilerinin belirlenmesidir.
-
ÖgeYüksek Öğretimde Toplam Kalite Yönetimi Ve Abet Uygulamaları(Fen Bilimleri Enstitüsü, ) Köşkli, Şahin ; Taptık, Yılmaz ; Malzeme Mühendisliği ; Materials EngineeringBu çalışmada kalite sistemlerinin yüksek öğretim kurumlarında yerleştirilebilmesi için yapılması gereken çalışmalar ABET ve Toplam Kalite Yönetimi bağlamında ele alınmıştır. İ.T.Ü. Metalurji ve Malzeme Bölümü özelinde yürütülen çalışmalarda bölümün ABET akreditasyonuna hazırlanması ve eğitimde mükemmeliğin yakalanması için Toplam Kalite Yönetimi ile bütünleşik bir model çerçevesinde eğitim ve organizasyon sisteminin revize edilmesine yönelik çalışmalar yürütülmüştür. Bu bağlamda oluşturulan Kalite Akreditasyon ve Sürekli Gelişme Komisyonları, bölümün misyon ve vizyonunu ABET gereklerini ve TKY felsefesini karşılayacak şekilde belirlemiş ve yine bu doğrultuda bölümün hedef, çıktı ve stratejilerini belirleyerek organizasyonel yapı ve müfredatı bunlara uygun olarak revize etmiştir. Aynı zamanda bölümün ulaşmak istediği hedeflerin karşılandığını belirlemek üzere bir ölçme değerlendirme sistemi kurularak gerek geri besleme oluşturulması gerekse iç ve dış haksahiplerinin sistemin bir parçası haline getirilmesi sağlanmıştır.