Bu çalışmada; ağırlıkça %2 MnO ve %2 TiO2 ilave edilmiş ve farklı sıcaklıklarda sinterlenmiş alüminanın mikroyapı, sertlik, yoğunluk, gözeneklilik, su emme ve termal genleşmesinin değişimi araştırılmıştır. Numuneler 1300, 1350, 1400, 1450, 1500, 1550oC’de 2 saat sinterlenmiştir. Sinterlenmiş numunelerin karakterize edilmesiyle, katkıların tanelerin boyuna uzamasına ve yapının yoğunluğunun düşük sıcaklıklarda bile artmasına neden oldukları gözlemlenmiştir. 1450oC’de sinterlenen numunelerde göreceli yoğunluk %98,5 seviyesine çıkmıştır. Ancak yoğunluğu arttırmasına karşın MnO ve TiO2 ilavesinin alüminanın sertliğini düşürdüğü ortaya çıkmıştır. Mikroyapı fotoğrafları incelendiğinde yapıda sıvı faz sinterlemesinin meydana geldiği, 1450oC’ye kadar artan sinterleme sıcaklığının sertlik ve yoğunluk üzerinde olumlu bir etki oluşturduğu ancak 1500 ve 1550oC gibi yüksek sinterleme sıcaklıklarında ise sıvı faz sinterlemesinin artmasıyla sertliğin ve yoğunluğun düştüğü gözlenmiştir.