DC/DC çevirici yardımıyla doğru akım motor hız kontrolü

1990
Taşan, Haluk
Bu çalışmada dc/dc çevirici kullanarak doğru akım motor hız kontrolü yapılmıştır. Doğru gerilim şebekeden alınıp dc/dc çeviriciye uygulanmıştır. Bu projede dc/dc çevirme işleminde darbe genişlik modülasyonu ilkesi temel alınmıştır. Kıyıcı, çıkışındaki güç mosfed transistorleri yardımı ile 400 V`da max 13 A' lık akımı motora sağlaya bilir. Dc/dc çevirici, anahtarlamalı olarak: çal ıştırılmaktadır. Bu projede motor 'un iki bölgede çalışması ger çekleştirilmiştir. Motor miline bağlı bir takogeneratör yardımı ile sistemin his geribeslemesi gerçekleştirilmiş tir.
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1990
Thesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 1990
Doğru akım motorları, Hız denetimi, Direct current motors, Speed control