Rasim Dölek'in Mustafa İnan'a gönderdiği fotoğraflar

1930-11-15
Dölek, Rasim
İnan'a farklı tarihlerde Rasim imzası ile gönderilmiş fotoğraflar. Bazı fotoğraflar tarihsizdir. Jale İnan'ın tutmuş olduğu isimler fihristinde "Dr. Rasim" ismi geçmektedir. Adres olarak da Adana belirtilmiş. İlk fotoğraflarda "Dölek" soyismi yer almasa da, İnan'ın Adana Lisesi'nden Rasim Dölek isimli bir arkadaşı olduğu bilinmektedir. Bazı fotoğraflarda aynı zamanda Ekrem Beyazıt da görülüyor. Beyazıt, Dölek gibi İnan'ın Adana Lisesi'nden arkadaşıdır. Muhtemelen okul önünde çekilmiş toplu fotoğrafta, çömelerek oturanlardan en sağdaki kişi Ekrem Beyazıt'tır. Plaj fotoğraflarındaki çizgili mayolu kişi de yine Ekrem Beyazıt'tır. Söz konusu iki isim, daha sonraki yıllarda, İnan'ın Yüksek Mühendis Mektebi yıllarından bazı fotoğraflarda da görülecektir.
Hüseyin İnan tarafından bağışlanmıştır.
fotoğraflar, photographs, Ekrem Beyazıt, Rasim Dölek, Adana Lisesi, Adana High School, plajlar, beaches
Koleksiyonlar