Tabakalı Kompozit Plakların Doğrusal Ve Geometrik Bakımdan Doğrusal Olmayan Hesabı İçin Yeni Bir Sonlu Eleman

2014-11-10
Haşim, Kazım Ahmet
Institute of Science And Technology
Tez kapsamında tabakalı yeni bir sonlu eleman geliştirilerek bu elemanla tabakalı kompozit plakların doğrusal ve geometrik bakımdan doğrusal olmayan statik analizleri gerçekleştirilmiştir. Geliştirilen bu sonlu eleman düzlemde her iki dik doğrultuda kübik (dört düğüm noktalı), toplamda on iki düğüm noktalı, tabaka kalınlığı doğrultusunda her bir tabakada üst, orta ve alt düğüm noktaları olmak üzere üç düğüm noktalı ve en fazla onbeş tabaka ve bir düğüm noktasında maksimum altmış üç serbestliğe sahip olabilecek kapasitededir.
In this study; a new layerwise finite element is developed for the linear and geometric nonlinear static analysis of laminated composite plates. This new finite element has four nodes per side in plan and three nodes in the thickness direction and has a capacity to solve fifteen laminae by sixty three degrees of freedom in a node.
Tez (Doktora) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2014
Thesis (PhD) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 2014
Tabakalı Kompozit Plak, Sonlu Eleman, Doğrusal Analiz, Geometrik Bakımdan Doğrusal Olmayan Analiz, Laminated Composite Plate, Finite Element, Linear Analysis, Geometric Nonlinear Analysis