Doppler kan akış hızı işaretlerinin güç spektrum analizleri

1994
Haşimi, İrec
The analog Doppler signals converted to Digital signals inl.T.U. Electrical Electronics Faculty^ Biomedical Laboratory. National Instruments MIO-16-F5 analog digital converter (ADC) card and Lab Windows package program are used for this reason. Borland c programming language is used for determining PSDs of digital Doppler blood folw velocity signals. IX ÖZET Bu çalışmada Doppler kan akış hızı işaretlerinin güç spektrum analizlerinin elde edilebilmesi amacıyla FFT, AR Yule Walker ve AR Burg yöntemleri kullanılarak gerçekleştirilen bilgisayarlı bir sistem uygulaması tanıtılmıştır. Birinci bölümde, Doppler kan akış hızı işaretlerinin tanımı yapılmakta ve bu işaretlerin güç spektrum analizlerinin klinik uygulamadaki kullanılabilirliğinden bahsedilmektedir. İkinci bölümde, Doppler kan akış hızı işaretlerinin güç spektrum analizlerinin elde edilebilmesi için kullanılan yöntemlerden bahsedilmektedir. Üçüncü bölümde, FFT, AR Yule Walker ve AR Burg yöntemleri kullanılarak güç spektrum analizlerinin elde edilebilmesi amacıyla gerçekleştirilen bilgisayarlı bir sistem uygulaması tanıtılmakta ve bu amaçla gerçekleştirilen veri işleme programı algoritması anlatılmaktadır. Sonuç olarak kullanılan yöntemlerin birbiriyle karşılaştırılması yapılmış ve Tıp'da Doppler kan akış hızı işaretlerinin analizinde kullanılabilirliği gösterilmiştir. iv The analog Doppler signals converted to Digital signals inl.T.U. Electrical Electronics Faculty^ Biomedical Laboratory. National Instruments MIO-16-F5 analog digital converter (ADC) card and Lab Windows package program are used for this reason. Borland c programming language is used for determining PSDs of digital Doppler blood folw velocity signals. IX ÖZET Bu çalışmada Doppler kan akış hızı işaretlerinin güç spektrum analizlerinin elde edilebilmesi amacıyla FFT, AR Yule Walker ve AR Burg yöntemleri kullanılarak gerçekleştirilen bilgisayarlı bir sistem uygulaması tanıtılmıştır. Birinci bölümde, Doppler kan akış hızı işaretlerinin tanımı yapılmakta ve bu işaretlerin güç spektrum analizlerinin klinik uygulamadaki kullanılabilirliğinden bahsedilmektedir. İkinci bölümde, Doppler kan akış hızı işaretlerinin güç spektrum analizlerinin elde edilebilmesi için kullanılan yöntemlerden bahsedilmektedir. Üçüncü bölümde, FFT, AR Yule Walker ve AR Burg yöntemleri kullanılarak güç spektrum analizlerinin elde edilebilmesi amacıyla gerçekleştirilen bilgisayarlı bir sistem uygulaması tanıtılmakta ve bu amaçla gerçekleştirilen veri işleme programı algoritması anlatılmaktadır. Sonuç olarak kullanılan yöntemlerin birbiriyle karşılaştırılması yapılmış ve Tıp'da Doppler kan akış hızı işaretlerinin analizinde kullanılabilirliği gösterilmiştir. iv The analog Doppler signals converted to Digital signals inl.T.U. Electrical Electronics Faculty^ Biomedical Laboratory. National Instruments MIO-16-F5 analog digital converter (ADC) card and Lab Windows package program are used for this reason. Borland c programming language is used for determining PSDs of digital Doppler blood folw velocity signals.
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1994
Thesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 1994
Doppler kan akım ölçeri, Güç spektrum analizi, Doppler blood flow velocity, Power spectrum analysis