Mustafa İnan'a gönderilmiş E. Kerim imzalı fotoğraflar

1930-12-28
Beyazıt, Ekrem
Farklı tarihlerde E. Kerim imzası ile İnan'a gönderilen fotoğraflar. Fotoğraflarda görülen isim Ekrem Beyazıt'tır. Beyazıt'ın "Kerim" diye ikinci bir ismi olup olmadığı bilinmemektedir; ancak İnan'ın Beyazıt'a hitaben göndermiş olduğu bir fotoğrafta, tam olarak okunamamakla birlikte "Ekrem Kerim'e" şeklinde bir not düştüğü görülmektedir. Bu fotoğraf için Bkz. "Ekrem Beyazıt'ın Jale İnan'a gönderdiği fotoğraflar". 28.12.1930 tarihli ilk fotoğraf, İnan'ın lise öğrencisi olduğu bir tarihi işaret ediyor. Fotoğrafta Beyazıt, oturanlardan soldan ikinci. Ayakta soldan altıncı kişinin hemen altında, başka fotoğraflarda "A. Rasim" veya "Rasim" imzasını gördüğümüz kişi var. Bu kişi Rasim Dölek'tir. Aynı şekilde 28.01.1931 tarihli ikinci fotoğrafta da oturanlardan sağdan ikinci kişi Rasim Dölek. Beyazıt ise ayakta soldan ikinci. Bu fotoğraflarda İnan yoktur. Her iki fotoğraf da Adana'da çekilmiş olmalı. Beyazıt'ın diğer fotoğrafları da hatıra olması amacıyla gönderilmiş. Arkasına eski Türkçe ile not düşülen fotoğrafta "Mustafacığıma, askerlik hatırası, darısı sana yavrum" yazıyor. Diğer E. Kerim imzalı fotoğrafın üzerindeki tarih okunamamıştır. Ekrem Beyazıt, İnan'ın çocukluktan ve aynı zamanda Adana Lisesi'nden arkadaşıdır. Lisede İnan'dan bir üst sınıfta okumaktadır.
Hüseyin İnan tarafından bağışlanmıştır.
fotoğraflar, photographs, Ekrem Beyazıt, Rasim Dölek, Adana Lisesi, Adana High School
Koleksiyonlar