Nao İnsansı Robotlarda Görüntü İşleme Ve Yapay Sinir Ağları İle Lokalizasyon

03.07.2012
Görgülü, Erman
Projenin ana amacı kendi lokasyon bilgisini saptayabilen akıllı robotlara yönelik geliştirma yapmaktır. Konusu geçen robotlar üzerinde 3 ana modül bulunmaktadır. Bunlar hareketi lokalizasyon ve streteji olarak sıralanabilir. Tüm bu modüller birbirlerine bağlı olmakla beraber fonksiyonları farklıdır. Bu projede yapay sinir ağları ve görüntü işleme teknikleri kullanılarak robotların saha üzerinde lokalizasyonu sağlanmıştır.
The main idea for this project is to create intelligent robot soccer game by using its location. There are main modules to make humanoid robots fully autonomous which are motion, localisation and strategy. These modules are bound each other but they have their own coding and functions. In this thesis localisation is done by using neural networks and image processing techniques.
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2012
Thesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 2012
robot, görüntü işleme, yapay sinir ağları, robotic, image processing, neural networks