İlaç Ve Gıda Ürünlerinde Gluten Proteini Sorgulama Mobil Uygulaması

2016-06-28
Köseahmetoğlu, Mehmet Salim
Uygulama İOS işletim sistemine sahip mobil cihazlar için tasarlanmış olup akıllı telefonlar ve tabletler tarafından rahatlıkla uygulama marketlerinden indirilerek kullanılabilecektir. Uygulama uzun uğraşlar sonucu hazırlanan veritabanında ilaç ve gıda ürünlerinin glüten proteini muhteviyatında içerip içermediği hakkında kullanıcılara bilgi vermek için tasarlanmıştır. Bu sayede Çölyak hastası bireylerin ürün satın alırken daha bilinçli ve daha kolay bir şekilde alışveriş yapmasına imkan sağlamaktadır. Ayrıca bu uygulama vasıtasıyla Çölyak Hastaları’nın beslenme şekillerinde, Beslenme ve Diyetetik Uzmanları tarafından Çölyak Hastalarına uygulanan diyetlerde kısacası Çölyak Hastalığına sahip bireylerin beslenme kalitesi anlamında önemli bir yükseliş sağlanacağı düşünülmektedir.
Application is designed for celiac disease patients to provide information to users about the foods or drugs products content contain the protein gluten or not. In this way, when celiac patients purchase food or drugs, is provided to be more informed and easier way to do their shopping. It also means that the application provide that celiac patients' diets which is prepared by Dietetics Professionals is special for them, nutrition and nutritional quality significant increase. In short, our application is thought to be due to increased quality of life of celiac patients.
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016
Thesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Instıtute of Science and Technology, 2016
Mobil Uygulama, Çölyak Hastaları, Gluten, Gluten Proteini Sorgulama, İlaç, Gıda Ürünleri, Celiac, Gluten, Mobile Application, Drugs, food Products