Production and characterization of thermoplastic elastomer foams based on styrene-ethylene-butadiene-styrene and polypropylene

2022-05-30
Kıroğlu, Ceren
Graduate School
Bu çalışmada, köpürtme teknolojisi yüksek darbe dayanımı ve sönümleme özelliklerine ve aynı zamanda düşük yoğunluk ve sertlik değerlerine sahip malzeme özelliklerini karşılamak üzere etkin bir yöntem olması sebebiyle seçilmiştir. Köpürtme teknolojisi ve termoplastik elastomerlerin bir araya gelmesi pek çok yeni ve potansiyel uygulama alanına zemin hazırlamaya devam etmektedir. Bu çalışmanın kapsamında, SEBS/PP köpüklerin farklı bileçimleri iki farklı köpürtücü ajanın üç farklı oranı kullanılarak hazırlanmıştır. Buna ek olarak, SEBS/PP bileşimlerinin üç farklı tipteki inorganik dolgu ile, üç farklı SEBS/PP oranıyla numuneleri hazırlanarak, elastomer ve termoplastik oranının ve inorganik dolguların köpük ve TPE malzemeler üzerindeki etkisi araştırılmıştır. Bu çalışma kapsamda hazırlanan malzemelerin elektronik ev eşyalarında kullanılmakta olan elastik conta malzemelerine alternatif olması beklenmektedir.
Thesis(Ph.D.) -- Istanbul Technical University, Graduate School, 2022
ethylene, etilen, polypropylene, polipropilen, styrene, stiren, thermoplastic materials, termoplastik malzemeler