Mustafa İnan'ın okuldan arkadaşları ile İzmir'de çekilmiş fotoğrafları

1937
Ölçügil, Kemal
İnan, Yüksek Mühendis Mektebi son sınıf (6.sınıf) arkadaşları ile İzmir'de. Muhtemelen tatbikat amacıyla planlanmış daha uzun bir programın parçası olarak gidilen yerlerde çekilmişler. Fotoğraflarda İzmir'in çeşitli yerleri görülüyor. İlk iki fotoğraf Küçük Menderes ıslahatı çalışmalarından. Diğer fotoğraflar da yine civarda çekilmiş. Son fotoğraf Halkapınar'da Diana Hamamları olarak anılan su tesislerinde çekilmiş. Fotoğrafta görülen yapı, antik yazarların eserlerinde adı geçen ancak şehirleşme ile günümüzde yok olmuş olan Meles Çayı kenarında yer alan ve Diana Hamamları olarak anılan yerde bulunan bir şadıvandır. Fotoğrafların bir kısmı Ömer Kemal (Ölçügil) imzasını taşıyor. Kemal Ölçügil, İnan'ın sınıf arkadaşıdır.
Hüseyin İnan tarafından bağışlanmıştır.
fotoğraflar, photographs, İzmir, Yüksek Mühendis Mektebi, School of Higher Engineering, Küçük Menderes, Kemal Ölçügil, Diana Hamamları
Koleksiyonlar