Mustafa İnan'ın 1. ve 2. sınıfta çekilmiş fotoğrafları

1931
Bilinmiyor
Mustafa İnan'ın Yüksek Mühendis Mektebi'nin 1.ve 2. sınıfındayken arkadaşları ile çekilmiş fotoğrafları. İlk iki fotoğrafta İnan, 1931-1932 ders yılında 1. sınıftadır. Oldukça küçük olan fotoğraflarda İnan ilk sıranın en solunda, yere doğru bakan kişi olarak seçilmektedir. Diğer fotoğrafta ise korkuluklarda en solda. Sonraki iki fotoğraf aynı yerde çekilmiştir. Söz konusu fotoğraflarda İnan, 1932-1933 ders yılında, 2.sınıftadır. İlk fotoğrafta İnan, en sağda ayakta duran kişinin hemen yanındadır. Diğer fotoğrafta ise korkulukların hemen altında en sağdadır. İnan'ın sınıf arkadaşlarından Remzi Buldan, anılarında İnan ile birlikte Yüksek Mühendis Mektebi'nin "FS 1A" sınıfında okula başladıklarını anlatmaktadır. Fotoğrafların arkasında yazan "a" harfi büyük ihtimalle "FS 1A"daki "A"yı işaret etmektedir. İkinci sınıfta bu "FS 2A" olmuştur.
Hüseyin İnan tarafından bağışlanmıştır.
fotoğraflar, photographs, Yüksek Mühendis Mektebi, School of Higher Engineering
Koleksiyonlar