Mustafa İnan'ın Konya'da okul arkadaşları ile çekilmiş fotoğrafları

1937
Ölçügil, Kemal
İnan'ın Yüksek Mühendis Mektebi son sınıf arkadaşları ile Konya'da muhtelif yerlerde çekilmiş fotoğrafları. Fotoğraflar 1937 yılına tarihlenmiş. Bir tanesinin arkasında "Nisan 1937" yazıyor. Konya'ya düzenlenmiş bir geziden olabilir. İlk fotoğraf Konya Müzesi'nden. Bu fotoğrafta kasketli kişinin solundaki isim İTÜ Elektrik bölümünden Ord. Prof. Dr. Burhaneddin Sezerar olmalı. İkinci ve üçüncü fotoğraflar Konya elektrik üretim tesislerinden olabilir. Geriye kalan fotoğraflar da Konya'da çekilmiş. Son iki fotoğrafın arkasında, İnan'ın sınıf arkadaşlarından Kemal Ölçügil'in imzası var. Bu fotoğraflardan ön planda faytonların görüldüğü fotoğraf, Alaaddin Tepesi'nde çekilmiş. Arka planda Mevlana Caddesi'ne bakan Şehitler Anıtı görülüyor.
Hüseyin İnan tarafından bağışlanmıştır.
fotoğraflar, photographs, Yüksek Mühendis Mektebi, School of Higher Engineering, Konya, Çumra, Burhaneddin Sezerar
Koleksiyonlar