Yayın:
Mımo Kanalları İçin Huzme Şekillendirme Yardımlı Yeni Sembol Algılama Algoritmaları

Yükleniyor...
Küçük Resim

Kurum Yazarları

Danışman

Bölüm / Program

Telekomünikasyon Mühendisliği
Telecommunication Engineering

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

Fen Bilimleri Enstitüsü
Institute of Science and Technology

Araştırma Projeleri

Akademik Birimler

Dergi Sayısı

Özet

Bu çalışmada, MIMO kanalların sağlamış olduğu yüksek spektral verimi ortaya çıkarabilmek amacıyla ZF ve LLSE alıcılar için Capon huzme şekillendirme yöntemi temelli yeni sembol algılama algoritmaları sunulmuştur. ve ZF ve LLSE alıcılarla karşılaştır. Sunulan algoritmalar karmaşıklık olarak daha yüksek olmakla beraber, ZF alıcılar için hem SER performansı hem de alıcı çıkışında elde edilen SNR değeri bakımından literatürdeki ZF alıcılardan daha iyi sonuçlar verdiği gözlenmiştir. Böylelikle ZF alcılar için daha yüksek MIMO kanal kapasitesi sağlanmıştır. Ancak LLSE alıcılar için Capon huzme şekillendirme yöntemi ZF alcılarda olduğu gibi hem SER performansı hem de alıcı çıkışında elde edilen SNR değeri bakımından verimli olmamaktadır. LLSE alıcılar için belirgin bir performans farkı yaratamamakla beraber alıcının karmaşıklığı artmaktadır. Çalışma içerisinde sunulan algoritmalar SER ardışıl girişim giderimi algoritmalarıyla geliştirilmiş ve daha iyi SER performansları elde edilmiştir.
In this study, Capon beamforming assisted new symbol detection algorithms are proposed for ZF and LLSE receivers to exploit the the high efficiency of the MIMO channels and results are compared to pure ZF and LLSE receivers. The proposed algortihms in this study are more complex than the existing receivers algorithms. However, for ZF receivers it offers better SER performance and higher SNR values at the output of the receiver which means achievable MIMO capacity is increased as well. On the other hand, for LLSE receivers, the propsed algorithms are not efficient as much as they are for the ZF receivers. No significant gain is observed neither for SER performance nor for the SNR value at the receiver output when Capon beamforming is combined with LLSE receivers. Throughout this study, the algoritms are enhanced by using successive interference cancellation algorithms and better SER performances are obtained.

Tanım

Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009
Thesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 2009

Dergi veya Seri

ISSN

ISBN

Haklar

İTÜ tezleri telif hakkı ile korunmaktadır. Bunlar, bu kaynak üzerinden herhangi bir amaçla görüntülenebilir, ancak yazılı izin alınmadan herhangi bir biçimde yeniden oluşturulması veya dağıtılması yasaklanmıştır.
İTÜ theses are protected by copyright. They may be viewed from this source for any purpose, but reproduction or distribution in any format is prohibited without written permission.

Anahtar Kelimeler

MIMO, Capon Huzme Şekillendirme, ZF, LLSE, MIMO, Capon Beamforming, ZF, LLSE

Alıntı

Onay

Gözden geçir

Tamamlayıcı Bilgiler

Referans Gösteren

Related Patent

Related Goal

15
Görüntülenme
26
İndirme
Google Scholar
Scholar'da Ara ↗
Bu yayında DOI yok — Altmetric/Dimensions/PlumX/BIP! rozetleri DOI gerektirir.