Publication:
İki boyutlu yol modelleri üzerinde elastik dalgaların yayılmasının etüdü

Loading...
Thumbnail Image

Date

Institution Authors

Department

Ulaştırma Mühendisliği
Transport Engineering

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Fen Bilimleri Enstitüsü
Institute of Science and Technology

Research Projects

Organizational Units

Journal Issue

Abstract

Üç bölüm halinde sunulan bu çalışmada iki boyutlu yol modelleri üzerinde elastik dalgaların yayılışı etüd edilmiştir. Birinci bölümde, elastik, homogen ve izotrop bir ortamda dalga ların yayılışına ait genel denklemler verilmiştir. 15-20 senedir yolların dinamik olarak incelenmesinde kullanılan ve model üzerindeki çalışmalarda esas alınan Goodman Vibrörü Me todu ikinci bölümde tanıtılmıştır, önce kullanılan aletler anlatılmış bilahare metodun prensipleri açıklanmıştır. Üçüncü bölümde Fransa Ponts et Chaussees Merkez Laboratuva- rımn Yol Mekaniği bölümünde modeller üzerinde yapılmış olan deney sel çalışmaların neticeleri gösterilmiş, bu neticelerin değerlendiril meleri yapılmış ve yol tekniği bakımından önemleri belirtilmiştir.
Is objet de ce travail est l'&tude de la propagation! d "önde s elas- tiques sut des modules bidimemsionmeİs des'chaussees. \ Cette these camporte essentielienıemt trois ehapifcres. Au premier chap it re on a daime les equations generale s sur la propagation d "önde s dans un milieu eiastique» homogene et isotrope. C*est au deuxieme chapitre que l8on a expose la technique da vibreur Goodman qui est utilisee" en auscultation dynamique des chaussees au cours des quinze ou vingt dernieres annees.JL.es travanx sur modeles sont base's sur cette technique. On a fait tout d'abord la description de I'appareiliage, puis on a explique les principes de la technique. Au troisieme chapitre on amoatrl sur modeles» les resultats des experiences effectuees a la section M£canique des Chanssees duXiaboratoire Central des Fonts et Chanssees et on les a interpre- tes. Qn' a precise' leur s importances au point de «Tie de la technique routiere.

Description

Tez (Doktora) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1970
Thesis (Ph.D.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 1970

Journal or Series

ISSN

ISBN

Rights

Kurumsal arşive yüklenen tüm eserler telif hakkı ile korunmaktadır. Bunlar, bu kaynak üzerinden herhangi bir amaçla görüntülenebilir, ancak yazılı izin alınmadan herhangi bir biçimde yeniden oluşturulması veya dağıtılması yasaklanmıştır.
All works uploaded to the institutional repository are protected by copyright. They may be viewed from this source for any purpose, but reproduction or distribution in any format is prohibited without written permission.

Keywords

Akustik yüzey dalgalar, Acoustic surface waves

Citation

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

Related Patent

Related Goal

10

Views

142

Downloads