Topoloji Optimizasyonunda Eleman Silme Metodunun Uygulanmasi - Göv, İbrahim; Kütük, M. Akif (Teorik ve Uygulamalı Mekanik Türk Milli Komitesi, 2008)
Makine parçalarında en iyi malzeme dağılımını sağlayabilmek için çeşitli optimizasyon yöntemleri geliştirilmiştir. Bu yöntemlerden birisi de topoloji optimizasyonudur. Topoloji optimizasyonunda en önemli sorun, çözüm için gereken uzun süredir. Bu çalışmada topoloji optimizasyonunda eleman silme metodu irdelenmiş ve metodun, topoloji optimizasyonunda uzun çözüm süresi için bir çıkış yolu olabileceği gösterilmiştir.

To obtain the best material distribution in machine parts, some optimization techniques are developed by many researchers. Among these techniques topology optimization algorithms are discussed. These algorithms are useful for determining initial possible shape of structures. An important drawback of the topology optimization is time consumption. In this study, element deletion during topology optimization is discussed and it is shown that the method may be a solution to time consumption problem of topology optimization.
15. Ulusal Mekanik Kongresi