The Grammer of Ornament (Süslemenin Dilbilgisi / 1856)" Eserin İncelenmesi ve Onarım Süreci - Erel, Aslı (My University, 2024)
Süslemenin Dilbilgisi ( The Grammer Of Ornament) başlıklı, İngiliz mimar ve tasarımcı Owen Jones tarafından oluşturulan eser 1856 yılında Londra da basılmıştır. Sanat tarihi boyunca özellikle mimaride kullanılmış birçok süsleme kronolojik sırayla kitapta yer almaktadır. İTÜ Nadir Eserler koleksiyonuna kayıtlı bu eser 1856 yılı ilk baskıdır. Sunumda yazara genel bir bakış ve kitabın sanat tarihi açısından önemi mercek altına alınırken yıllar içinde yıpranan eserin restorasyon süreci anlatılmıştır.
Konferans, 60. Kütüphane Haftası kapsamında İTÜ Mustafa İnan Kütüphanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilmiştir.
Keywords: restorasyon; restoration; konservasyon; conservation; kitap restorasyonu; book restoration; süsleme sanatları; decorative arts