Poli(metil Metakrilat) Nanokompozitlerinin Sentezi Ve Karakterizasyonu - Açıkalın, Engin (Fen Bilimleri Enstitüsü, 2015)
Çalışmamızda akrilik asit esterleri ailesine ait olan metil metakrilat monomeri kullanılmıştır. Öncelikle metil metakrilat homopolimeri ile metil metakrilatın metil selüloz ve poli(etilen glikol) ile ayrı ayrı kopolimerlerinin radikallere ayrıştığında yüzey aktif özellik gösteren ve endüstriyel uygulamalarda sıklıkla kullanılan amonyum persülfat başlatıcısı kullanarak emülsiye edicisiz emülsiyon polimerizasyonu ile elde edilmesi amaçlanmıştır. Elde edilen homo ve kopolimerlerin organokil kullanılarak in situ ve çözelti dispersiyonu yöntemi ile nanokompozitleri hazırlanmıştır. Son olarak polimer ve kompozitlerin spektral, reolojik, morfolojik ve termal analizleri yapıldığında özellikle in situ metodu ile elde edilen nanokompozitlerde çözelti dispersiyonu yöntemi ile hazırlananlara göre polimer ile organokilin etkileşiminin daha yüksek olduğu ve bu sayede özellikle termal, reolojik özelliklerindeki gelişimin daha belirgin olduğu saptanmıştır.

In this work, methyl metacrylate monomer has been used which is a member of acrylic acid esters. At first the aim is that to prepare methyl metacrylate homopolymer and its copolymers with methyl cellulose and poly(ethylene glycol) individually by emulsifier free emulsion polymerization using ammonium persulfate initiator which has surface active property when dissociates into radical species and has frequent use in industrial applications. Secondly, nanocomposites of homo and copolymers prepared by in situ and solution dispersion methods. Finally, spectral, rheologic, morphologic and thermal characterization of polymer and composites have been made. As a result, nanocomposites especially prepared by in- situ method have more developed properties rather than those prepared by solution dispersion method due to better interraction between the polymer and organoclay.
Preparation And Characterization Of Poly(methyl Methacrylate) Nanocomposites
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006
Thesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 2006
Keywords: Amonyum Persulfat; Nanokompozit; Organokil; In Situ; Çözelti Dispersiyonu.; Ammonium persulfate; Nanocomposite; Organoclay; In Situ; Solution Dispersion.