Yolcu Gemilerinde İç Mekan Tasarım Ölçütleri - Şengül, Sevil (Fen Bilimleri Enstitüsü, 2015)
Bu çalışmada kaynak tarama yöntemi ile karşılaştırma ve fonksiyon analiz matrisleri kullanılarak sonuç elde edilmiştir. Yolcu gemilerinin tarihi incelenirken, yolcu gemilerinde iç mekan kurgusu ve belirli dönemler üzerinde durularak dönemler arası değişimlerin tasarım kriterlerini ne ölçüde etkilediği belirlenmiştir. Ele alınan üç geminin genel özellikleri karşılaştırılmış, fonksiyon analiz matrisleri çıkarılmış ve yolcu gemi tarihiyle birleştirilerek genel ve geliştirilebilecek bir sonuca ulaşılmıştır.

In this study using the researching source method with comparison and function analyze matrix, it is obtained the results. While the history of the passenger ships have been searched with searching the interior design of cruise ships and some periods is obtained that how the changing periods affect the design criteria. The general properties of three passenger ships that are investigated were compared, function analyze matrix were developed and a general result which can be improved is obtained by combining the history of passenger ships.
Interior Design Criteria For Cruise Ships
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2004
Thesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 2004
Keywords: Yolcu Gemisi; Tasarım; Fonsiyon Analiz Matrisi; Cruise Ship; Design; Function Analyze Matrix