Side Müzesi açılışında çekilmiş fotoğraflar - Bilinmiyor (My University, 1962)
Jale İnan'ın da büyük emekleri ile kurulan Side Müzesi'nin açılış merasiminde çekilmiş fotoğraflar. İlk fotoğrafta İnan, Prof. Dr. Arif Müfid Mansel ve beraberinde bir kişi ile sohbet ediyor. Mansel, Side arkeolojik kazılarının başkanıdır ve müzenin de kurucusudur. Fotoğrafın en sağında yer alan isim Ragıp Devres'tir. Yüksek Mühendis Ragıp Devres ve Jale İnan'ın kuzeni de olan eşi Selma Devres de müzenin kuruluşunda emek harcamışlardır. Üçüncü fotoğrafta Mustafa İnan, yanında Jale İnan ve onun da yanında Dr. Nuşin Asgari görülüyor. Diğer fotoğraflar da kokteyl sırasında çekilmiş olmalı. Son fotoğraf ise Side Müzesi'nin dışarıdan bir görünümüdür. Bir Roma hamamı olan yapının çatısı Ragıp Devres tarafından yeniden inşa edilerek ve gerekli onarımlar yapılarak kullanıma uygun hale dönüştürülmüştür.
Hüseyin İnan tarafından bağışlanmıştır.
Keywords: fotoğraflar; opening ceremonies; açılış merasimleri; Arif Müfid Mansel; Ragıp Devres; Jale İnan; Nuşin Asgari; açılış konuşmaları; photographs; opening speeches; Side Museum; Side Müzesi; Side; kokteyller; cocktail parties