Sonlu Önşekildeğiştirmesi Olan İçi Boş Çift Katmanlı Dairesel Bileşik Silindirde Aksisimetrik Burulma Dalga Dispersiyonu - Kepceler, T.; Eğilmez, M. Mert (Teorik ve Uygulamalı Mekanik Türk Milli Komitesi, 2011)
Bu çalışma, sonlu önşekildeğiştirmesi olan içi boş çift katmanlı bileşik dairesel silindirlerde burulma dalga dispersiyonunu incelemektedir. Çalışmada ele alınacak problemlerin formülasyonları parçalı homojen cisim modeli çerçevesinde, Üç Boyutlu Doğrusallaştırılmış Öngerilmeli Elastik Cisimlerde Dalga Yayılımı Teorisi (ÜDÖECDYT) uygulanarak yapılmaktadır. Silindir katmanlarının mekanik ilişkileri harmonik potansiyel ile verilmiştir. Silindirlerdeki önşekildeğiştirmelerin burulma dalga dispersiyonuna etkisini gösteren sayısal sonuçlar elde edilmiş ve yorumlanmıştır.
Konferans Bildirisi -- Teorik ve Uygulamalı Mekanik Türk Milli Komitesi, 2011
Conference Paper -- Theoretical and Applied Mechanical Turkish National Committee, 2011