ISO 9000 kalite güvence sistemleri ve örme konfeksiyon sektöründe ISO 9000 uygulamaları - Turgay, Cüneyt (Fen Bilimleri Enstitüsü, 2000)
Bu çalışmada; bir işletmede mevcut tüm süreçlerin belgelenmesine dayanan bir sistem olan ISO 9000 Kalite Güvence Sistemi ele alınmıştır. Bu belgelendirmede ki amacın; bir işin hep aynı şekilde yapılmasını güvence altına almak olduğu belirtilmiştir. ISO 9000 belgesi alabilmek için gereken şartlar oluşturulmuştur. Tekstil örme konfeksiyon sektöründe örnek bir Kalite Güvence Sistemi kurulmuştur. Bu aşama Dokümantasyon faaliyetlerini içermekte olup üç ayrı aşamada gösterilmiştir. Bu aşamalar ; Kalite El Kitabı, Prosedürler ve İş Talimatlarıdır. Kalite El Kitabında ; kuruluşun kalite politikası, kalite hedefleri, organizasyonu, yetki ve sorumluluklar, kalite sistemi tarif edilmiştir. Prosedürler de; kaliteye etki eden bir faaliyetin, nasıl, ne zaman, nerede, kimin tarafindan yapılacağı söylenmiştir. İş talimatlannda;sektördeki spesifik işin teknik olarak nasıl yapılacağı tanımlanmıştır.

In this study, ISO 9000 Quality Guarente System which has the base of documentation of all existing processes in an establishment is examined. Aim of this documentation is determined as take in guarente of making a process always in same. Conditions for to take ISO 9000 certificate are formed. Sample of a Quality Guarente System is built up in textile knitting confection sector. This rank imply the documentation activity and shown m three rank. These ranks are Quality Hand Book, Procedures, and Work Orders. In Quality hand book, quality pohcicy, quality targets, organisation, authority and responsibilities, quality system of the establishment are determined. Processes which effect on quality are determined in procedures as giving the answer of how, when, where and made by whom. And a spesific work has documented with the thechnical details m work orders.
ISO 9000 quality guarente systems and application in textile knitting sector
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2000
Keywords: hazır giyim; ISO 9000; kalite güvence sistemi; örme sektörü; ready made clothing; ISO 9000; quality assurance system; knitting sector