Örselenmemiş Zeminlerin Deprem Sonrası Mukavemetleri - Şener, Ahmet (Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009)
Bu çalışma çerçevesinde Adapazarı zeminlerinin deprem yükleri altındaki davranışı incelenmiştir. Dinamik ve Dinamik sonrası statik deneylerle taşıma gücü kaybı belirlenmeye çalışılmıştır. Araziden sondajlarla elde edilen örselenmemiş numuneler üzerinde deneyler yapılmıştır. Deprem durumunu laboratuarda modellemek amacıyla deneyler dinamik üç eksenli deney sistemleri ile yapılmıştır. Numunelerin mukavemet azalımları ve hakkında bilgi elde edilmiştir.

In this study, the behaviour of the soil of Adapazari observed under earthquake loads. The bearing capacity loss determined through dynamic loading tests and static loading test after dynamic loading tests. Tests conducted on undisturbed specimens which obtained by boring. To obtain earthquake conditions in laboratory, triaxial dynamic compression apparatus used for experiments. Information obtained about decrement of strength of specimens.
Strength Of Soils After Earthquake Shock
Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009
Thesis (M.Sc.) -- İstanbul Technical University, Institute of Science and Technology, 2009
Keywords: Taşıma gücü kaybı; Örselenmemiş zemin; Geoteknik Deprem Mühendisliği; Bearing capacity loss; Undisturbed Specimen; Geotechnical Earthquake Engineering